<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=135298703709534&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Microsoft ilmoitti 18.2.2014, että se aloittaa yhteistyön sähköisen allekirjoituksen kehittämisestä Office 365 -alustalle DocuSign-nimisen yrityksen kanssa. Sovellus julkaistiin samana vuonna huhtikuun loppupuolella. Tuosta julkistamisesta on nyt kulunut muutama kuukausi ja päätin tutkia mitä nykyinen versio sovelluksesta mahdollistaa.

Sähköinen allekirjoitus 

Allekirjoitusominaisuus on tehty hyödyntämällä SharePoint App API:a ja Azure Active Directorya. Tämä tarkoittaa siis sitä, että allekirjoitukset voidaan toteuttaa Office 365 -tunnuksilla.

DocuSignin sovellus asennetaan kuten mikä tahansa SharePoint App ja asentaminen on erittäin helppoa. Asennuksen jälkeen voidaan avata App ja valita sovelluksen käyttämä "moodi". Allekirjoituksista tulee maksaa kuukausimaksua per allekirjoittaja. Hankintamalleja on kolme eritasoista: Individual, Professional ja Business. Lisää tietoa hankintamalleista näet täältä.

Päätin jatkaa sovelluksen tutkimista ilmaisessa "demo-moodissa". Nyt kun sovellus oli asennettu SharePoint -sivustolle, latasin muutaman asiakirjan SharePoint dokumenttikirjastoon. Tämän jälkeen allekirjoittamaan!

Allekirjoitus voidaan SharePointissa suorittaa dokumenttikirjaston työkaluriviltä. Asennuksen jälkeen dokumenttikirjastojen työkaluriville on ilmestynyt uusi välilehti. Allekirjoitus toimii ainakin Word, Excel, PowerPoint ja PDF asiakirjoille.

SharePoint DocuSign

Kuva SharePoint kirjaston uudesta "DocuSign" työkalurivistä

Kuten kuvasta näkyy, allekirjoitus voidaan tehdä käyttäjän toimesta tai pyytää toista käyttäjää allekirjoittamaan.

Allekirjoittamisen jälkeen sovellus muodostaa dokumenttikirjastoon kansion "DocuSign Documents", johon kaikki kyseisen dokumenttikirjaston allekirjoitetut asiakirjat kopioidaan pdf-muotoon allekirjoituksen kera.

Mobiilisovellukset DocuSignille

DocuSignilta löytyy myös mobiilisovellukset Android, iPhone ja Windows -puhelimille. Mobiilisovellukset ovat englanninkielisiä. Testasin sovellusta Windows 8 -puhelimella ja kirjautuminen meni ok. Sovellus kaatui muutaman kerran kokeilun aikana, mutta se on aika normaalia Windows-puhelinten sovelluksille oman kokemukseni mukaan.

Myös Windows 8/8.1 laitteille löytyy sovellus sovelluskaupasta. Windows-sovellus on suomenkielinen.

Windows App allekirjoitus

Kuva Windows App versiosta

Muita allekirjoitussovelluksia Office 365 -palvelulle

Muita vastaavia allekirjoitussovelluksia Office 365 -palvelulle ovat mm. CoSign ja HelloSign. DocuSign erottuu positiivisesti näistä toisista sovelluksista ainakin vahvan Office 365 -integroinnin osalta. Kertakirjautuminen sovelluksen ja Office 365:n välillä toimii hyvin.

DocuSign on laadukas ja näppärä sovellus dokumenttien sähköiseen allekirjoittamiseen sekä dokumenttien- ja sopimuksenhallintaan. Sovellus helpottaa työskentelyä, jossa tarvitaan sähköisten dokumenttien allekirjoittamista.