<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=135298703709534&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Microsoft on tarjonnut suomalaisille mahdollisuutta suorittaa sertifikaattitenttejä verkossa Joulukuusta 2014 lähtien https://www.microsoft.com/learning/en-us/online-proctored-exams.aspx. Verkkotentit ovat toistaiseksi vielä Beta-vaiheessa.

Verkkotenttien ansiosta vältytään matkakustannuksilta ja matkustukseen käytetyltä ajalta. Lähimmät testikeskukset saattavat sijaita satojen kilometrien päässä.

Sivulla pyydetään suorittamaan kaksi laitteistotestiä ennen tenttiajan varaamista, jotta varmistutaan siitä että tentin suorittaminen onnistuu kyseisellä työasemalla. 

Pearson_Vue_alert

Microsoft ei takaa että tenttimaksu hyvitettäisiin, mikäli olet yrittänyt osallistua tenttiin sellaisella työasemalla joka ei läpäise laitteistotestiä.

Olen yrittänyt suorittaa ’system test one’ -laitteistotestiä, mutta sovellus ei päästä minua eteenpäin sen jälkeen kun olen ottanut valokuvan ajokortistani. System test two – laitteistotestin suoritus onnistuu ongelmitta.

Pearson_Vue

 

Pearson_Vue_waystoimprove

Vahvistaessasi kuvan tarkkuuden, et pääse jatkamaan laitteistotestiä vaan sinulle tarjotaan mahdollisuuksia miten voisit parantaa kuvanlaatua ja joudut ottamaan uuden kuvan. Et pääse jatkamaan eteenpäin vaikka kuinka tarkka kuvasi olisi.

Olen ollut asiasta yhteydessä Microsoftiin ja Pearson Vue:een. Ongelmasta on tehty sinne tiketit, mutta vastauksia ei ole kuulunut.

Sattumalta kokeilin laitteistotestiä työasemassani olevalla virtuaalikoneella ja hämmästyksekseni huomasin, että laitteistotesti meni läpi. Mistä johtuu että laitteistotesti meni läpi virtuaalikoneella?

Lopulta löysin ratkaisun ongelmaan. Huomasin että virtuaalikoneessa oli päivämäärän muotona English (United States).

lomake

Vaihdoin omalle työasemalleni saman muotoilun ja yllätyksekseni laitteistotesti meni läpi!

Pearson_Vue_menilapi