Tekniikan maailma

Tässä toisessa MS Power BI heti käyttöön -blogiosassa käydään läpi ko. raportointiratkaisun ns. web-palvelupohjaista puolta. Tämän BI-blogisarjan  ensimmäisessä osassa tehtiin yleiskatsaus Business Intelligencen ja raportoinnin nykypäivän vaatimuksiin sekä esitettiin Microsoft Power BI -raportoinnin kaksi puolta – excel- ja web-palvelupohjaisen ratkaisun.

Lue blogikirjoitus

Tekniikan maailma

Tietoarkkitehtuuria pidetään yleisesti haastavana ja laajana kokonaisuutena ja sen systemaattiseen kehittämiseen ja hyödyntämiseen on suuri kynnys. Microsoftin Power BI on uusi läpimurto tiedolla johtamiseen. Tietovirran mallintaminen, tiedonlataukset, ydintietojen hallinta, tiedon laatu ja tietovarastot vaativat perinteisesti isot panostukset - ja kaikkihan tietävät, organisaatioiden IT-järjestelmissä olevan tieto kasvaa jatkuvasti ja monimutkaistuu. Sen tehokas hyödyntäminen mm. raportoinnissa voi olla haasteellista ja pahimmillaan jopa haitallista.

Lue blogikirjoitus

Tekniikan maailma

Skype for Business tai Lync, kuten se vielä takavuosina tunnettiin, ja joka nimi Mac-käyttäjälle usein näkyy vieläkin, ei ole niitä selkeimpiä ohjelmia asentaa onnistuneesti. Web-pohjainen kokouksiin osallistuminen sinänsä tuntuu toimivan, mutta ihan kaikki ominaisuudet eivät silloin ole käytettävissä.

Lue blogikirjoitus

Tekniikan maailma

Tietoarkkitehtuuri on kehittynyt yksittäisistä sovelluksista selainkäyttöisiin palveluihin. Tässä artikkelissa käsittelemme tietoarkkitehtuurin historiaa aina vuodesta 1978 tähän päivään saakka. 

Lue blogikirjoitus

Tekniikan maailma

Useamman kuukauden odotus on ohi. SharePoint 2016 Preview on saapunut! Latasin Microsoftin sivuilta Quick Start Quide'n ja tarkastin uutukaisen rauta- ja softavaatimukset.

Lue blogikirjoitus

Tekniikan maailma

Puhuttaessa resurssien optimoinnista reaalimaailma on monimutkainen. Tämä käy selvästi esille optimoidessa rajallisia resursseja mahdollisimman hyvän lopputuloksen saamiseksi. Resurssi voi olla henkilö, kone, aika, raaka-aine, raha tai melkein mikä tahansa.

Optimointiin löytyy kaupallisia ohjelmia, akateemisia tutkimuksia ja malliesimerkkejä optimoinnin ratkaisemisesta. Avoimen lähdekoodin puolelta löytyy tuote nimeltä OptaPlanner, jota tarkastellaan tässä artikkelissa syvällisemmin.

Lue blogikirjoitus

Tekniikan maailma

Microsoft on tarjonnut suomalaisille mahdollisuutta suorittaa sertifikaattitenttejä verkossa Joulukuusta 2014 lähtien https://www.microsoft.com/learning/en-us/online-proctored-exams.aspx. Verkkotentit ovat toistaiseksi vielä Beta-vaiheessa.

Lue blogikirjoitus

Tekniikan maailma

Pilvipalvelu-sana toistuu usein palveluntarjoajien dokumentaatiossa ja mainoslauseissa. Pilvipalvelu käsitteenä on hyvin laaja-alainen ja pitää sisällään erilaisia pilvipalvelun muotoja. 

Seuraavaksi käsittelemme eri pilvipalvelumalleja.

Lue blogikirjoitus

Tekniikan maailma

Migraatioprosessia käytetään uusien tietojärjestelmien tai uusien tietojärjestelmäversioiden käyttöönotossa – vanhan tietojärjestelmän edelleen tärkeät osat viedään osaksi uutta järjestelmää. Käyttöönotto on kriittinen vaihe ohjelmistoprosessissa, sillä hyvänkin kehitystyön tulos saadaan näyttämään huonolta epäonnistuneen käyttöönoton myötä.

Pahimmillaan koko käyttöönotto epäonnistuu tai sitä joudutaan siirtämään. Juuri tästä syystä ohjelmistokehityksessä on pidemmän aikaa pyritty siirtymään jatkuvaan jakeluun (Continuous Delivery), jonka tarkoituksena on harjoitella jokaista prosessin vaihetta jatkuvasti. Tällöin viimeinenkin – kriittinen – käyttöönottovaihe tulee varmaksi suoritukseksi.

Lue blogikirjoitus

Tekniikan maailma

Microsoft ilmoitti 18.2.2014, että se aloittaa yhteistyön sähköisen allekirjoituksen kehittämisestä Office 365 -alustalle DocuSign-nimisen yrityksen kanssa. Sovellus julkaistiin samana vuonna huhtikuun loppupuolella. Tuosta julkistamisesta on nyt kulunut muutama kuukausi ja päätin tutkia mitä nykyinen versio sovelluksesta mahdollistaa.

Lue blogikirjoitus