<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=135298703709534&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Saavatko ketterät ohjelmistoprojektit ja asiakastarpeiden speksaaminen sukat pyörimään jaloissasi? Tule meille tekemään projekteja, joissa pääset näyttämään kyntesi asiakasrajapinnassa, tiimeissä ja koko yrityksen tarinassa.

Hae paikkaa

Projektipäällikkönä pääset vetämään yhteiskunnallisesti merkittäviä projekteja ja vastaamaan kokonaisuuksien edistymisestä sekä yhteisistä suuntaviivoista. Määrittelet asiakkaan tarpeita, vastaat projektiraportoinnista ja kartoitat speksit ohjelmistokehittäjien toteutettavaksi. Tavoitteenamme on mullistaa julkishallinnon ostamiskäytännöt – sisälläsi kytee palo saada muutosta aikaan julkishallinnon tapaan toteuttaa projekteja. 

Työskentelet asiakasrajapinnassa yhdessä osaavien ohjelmistokehittäjien, arkkitehtien ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Pulmatilanteita ei meillä tarvitse ratkoa yksin, vaan tiimin apu on aina lähellä.

Alfamella on jo mukavasti kilsoja takana ja kasvamme tasaista tahtia. Yrityskulttuurimme on kiitetty ja palkittu, eikä ihme – olemmehan sitä yhdessä vuosien mittaan jatkuvasti parannelleet. Vaalimme hakkeruutta ja arvojamme ja autamme toisiamme. Projektit pyörivät ketterillä menetelmillä ja turhat hierarkiat olemme nakanneet jorpakkoon. Meillä on avoin ja yhteistyötä tukeva ilmapiiri, jossa jokaisen on helppo olla autenttinen oma itsensä.

Millaisia projekteja on luvassa?

Heimossa työskennellään pääosin Microsoftin teknologioilla ja työkaluilla. Heimon asiakkuudet ovat pääosin julkiselta sektorilta ja myös omat asiakkuutesi tulevat sijoittumaan julkishallinnon puolelle. Niissä pääset edistämään tärkeitä palveluja koko kansalle, muuttamaan suomalaista yhteiskuntaa sujuvammaksi ja kokemaan oman työsi merkitykselliseksi. Olemme keskittyneet erityisesti tieto-, käsittely- ja asiointipalvelujen suunnittelemiseen ja kehittämiseen. Päämääränämme on parantaa asiakkaan ja loppukäyttäjän elämää digitalisaation avulla.

Toimimme .NET-pohjaisten teknologioiden parissa pilviympäristössä. Hommat meillä sujuvat parhaiten tarkoituksenmukaisten teknologioiden ja ketterien menetelmien avulla. 

projektipäällikön rooli ja työtehtävät

Projektipäällikkönä vastaat kokonaisuuden edistymisestä toimien viestinviejänä asiakkaan ja ohjelmistokehittäjien välillä. Asiakaskeskeisyys on tehtävässä kaiken A ja O – olet jatkuvassa vuoropuhelussa asiakkaan kanssa ja viet yhteistä agendaa eteenpäin asiakkaan suuntaan. Sparraat ja haastat asiakasta toimivien ratkaisujen löytämiseksi ja kartoitat selkeät speksit ohjelmistokehittäjien toteutettavaksi.

 • Määrittelet ja kuvaat asiakkaan haasteita ja valmistelet niistä käyttäjätarinoita yhdessä tiimin kanssa. 
 • Vastaat tehokkaasta ja ajantasaisesta viestinnästä projektin eri osapuolten välillä.
 • Osallistut raportointikäytäntöjen ja työkalujen kehittämiseen.
 • Työskentelet yhdessä tiimin kanssa. 
 • Osallistut Scrum-käytäntöihin, kuten dailyihin, revieweihin ja retroihin.
 • Viilaat omaa toimintaamme jatkuvasti paremmaksi yhdessä työkavereiden kanssa.

 

Mitä odotamme sinulta?

Asiakasrajapinnassa työskentely on sinulle tuttua ja nautit yhteisten ratkaisujen löytämisestä sparrailun avulla. Luotsaat projektitiimiä kinkkistenkin haasteiden läpi, reagoit havaittuihin poikkeamiin ripeällä otteella ja viet ketterää toimintaa myös asiakkaan päähän.

 • Sinulla on vähintään vuoden työkokemus projektipäällikön tehtävistä ja kokemusta ohjelmistoalalta. Julkishallinnon projektien tuntemus on plussaa.
 • Työskentely osana ketterää tiimiä on sinulle tuttua.
 • Sinulla on hyvä suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito.
 • Sinulla on hyvät viestintä- ja yhteistyötaidot.
 • Takataskustasi löytyy soveltuva korkeakoulututkinto ja halua uusien asioiden oppimiseen.

Mitä tarjoamme sinulle?

Palkka muodostuu roolisi ja osaamisesi mukaan yhdessä keskustellen ja käytössäsi on kattavat edut. Sen lisäksi tarjoamme sinulle jotain ainutlaatuista:

 1. Hakkeruus. Olemme uteliaita ja sisukkaita ja kokeilemme rohkeasti. Pidämme huolta osaamisestasi Hakkeriakatemian, koulutusbonusjärjestelmän ja henkilökohtaisen urasparrauksen avulla. 
 2. Vapaus, vastuu ja vaikutusmahdollisuudet. Ohjaat itse sitä, millaiseksi oma työelämäsi ja yhteinen matkamme muotoutuu. Mahdollisuuksia on paljon ja kasvun myötä niitä syntyy koko ajan lisää.
 3. Palkittu kulttuuri. Olemme pysytelleet Great Place to Work -tutkimuksen kärkisijoilla jo useita vuosia. Ykkössijan pokkasimme vuonna 2020.  Pidämme kiinni arvoistamme ja toimimme niiden mukaisesti. Työntekijöiden suositteluhalukkuudesta kertova eNPS oli viimeksi tsekatessamme maailmanluokkaa: 80,5 (marraskuu 2021).
 4. Mahtava tiimi. Meillä ei ole yksinäisiä susia, vaan kaikki työ tehdään tiimeissä. Järjestämme myös paljon yhteisiä vapaa-ajan rientoja kuntoiluhaasteista peli-iltoihin. Kollegoista tuppaa tulemaan herkästi todellisia ystäviä. 
 5. Joustavuus. Ristolla on oma perunatila ja sen mukainen työaika kylvöineen ja sadonkorjuineen. Kalle reissasi muutaman kuukauden maailmalla. Oli toiveissasi sitten jatko-opinnot, perhevapaa tai talon rakentaminen – meillä se voi onnistua.

Alfame pähkinänkuoressa

Alfame on perustettu vuonna 2004. Sydämemme sykkii erityisesti ohjelmistokehitykselle ja prosessiautomaatiolle. Kasvamme vauhdilla mutta vakaasti ja ilman yrityskauppoja. Tällä hetkellä meillä on reilut 100 työystävää ja toimistot Helsingissä, Tampereella, Rovaniemellä, Kokkolassa ja Turussa. Paikkariippumaton ja joustava työkulttuuri on meille arkipäivää.

Meitä alfamelaisia yhdistää hakkeruus – ja meille se on ratkaisu maailman kaikkiin ongelmiin. Hakkeruus ei ole vain oivaltavia ratkaisuja tai kaunista koodia. Se on yhteistyötä toistemme ja asiakkaan kanssa. Periksiantamattomuutta haasteiden edessä. Yhdessä voittamista. Jatkuvaa itsemme kehittämistä. Meillä jokainen on yhtä aikaa erityisyksilö ja yhteisömme tasavertainen jäsen. Skippaamme turhat hierarkiat ja autamme toisiamme. Alfamella sinäkin pääset tekemään urasi parhaita töitä.

 

Hakuprosessi

Esittäydy meille CV:n kera hakulomakkeen kautta. Kerrothan myös ajatuksesi sinulle sopivasta palkkahaarukasta. Kaikki tapaamiset hoituvat toiveittesi mukaan etänä tai livenä:

 1. Keskustelu heimon rekrytoinnista vastaavan Esa Kemiläisen kanssa (Rovaniemi/etä)
 2. Tapaaminen tulevien työkavereiden kanssa (oma sijaintisi / etä)
 3. Sopimusasiat henkilöstöjohtaja Kai Korven kanssa (Helsinki/etä)

Käymme yhteydenottoja läpi viikoittain ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti. Lomailemme ajalla 4.-24.7. ja palaamme asiaan vikkelästi lomien päätyttyä.

Lisätietoja saat varaamalla juttuhetken suoraan Esan kalenterista. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Hae paikkaa