<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=135298703709534&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Innostutko muotoiluajattelusta ja asiakkaan haasteiden ratkomisesta hyvässä seurassa? Haluatko päästää luovuutesi valloilleen ohjelmistomaailman monipuolisissa projekteissa? Tule meille, yhteen Suomen parhaista työpaikoista.

Hae paikkaa

Digitaalisten palveluiden suunnittelijana pääset vaikuttamaan vahvasti siihen, millainen ratkaisu asiakkaan tarpeisiin kehitetään. Osallistut käyttöliittymien koko kehityskaaren suunnitteluun asiakasymmärryksen kartoittamisesta ratkaisuehdotusten iterointiin.

Alfamella on jo mukavasti kilsoja takana ja kasvamme edelleen vauhdikkaasti. Laajentuva asiakaskunta ja vaihtuvat projektit takaavat, että pääset käyttämään ja kehittämään taitojasi monipuolisesti kiinnostavissa rooleissa. Tylsää ei pääse tulemaan.

Yrityskulttuurimme on kiitetty ja palkittu, eikä ihme – olemmehan sitä yhdessä vuosien mittaan jatkuvasti parannelleet. Vaalimme hakkeruutta ja arvojamme ja autamme toisiamme. Projektit pyörivät ketterillä menetelmillä ja turhat hierarkiat olemme nakanneet jorpakkoon. Meillä on avoin ja yhteistyötä tukeva ilmapiiri, jossa jokaisen on helppo olla autenttinen oma itsensä.

Millaisia projekteja on luvassa?

Olemme perustamassa uutta Design-heimoa fronttiheimomme kylkeen. Tehtävässä pääset muotoilemaan omaa rooliasi ja uutta heimoamme mieltymystesi mukaiseksi. Hyppäät UI/UX-suunnittelijamme Tytin kelkkaan muotoilemaan digitaalisen suunnittelun palveluja Alfamella.

Asiakaskeskeisyys on meille kaiken A ja O – asiakkaat ovat läsnä koko projektin ajan eivätkä katoa alkumäärittelyn jälkeen kuvioista.

Heimon asiakkuudet ovat pääosin julkiselta sektorilta. Niissä pääset luomaan merkittäviä palveluja koko kansalle, muuttamaan suomalaista yhteiskuntaa sujuvammaksi ja kokemaan oman työsi merkitykselliseksi. Olemme keskittyneet erityisesti tieto-, käsittely- ja asiointipalvelujen suunnittelemiseen ja kehittämiseen.

ui/ux-suunnittelijan rooli ja työtehtävät

Toimit tulkkina asiakkaan toiveiden ja kehitystiimin välillä pitäen keskusteluyhteyttä ja yhteistä ymmärrystä suuntaviivoista yllä. Meillä pääset perehtymään asiakkuuksiin pohjamutia myöten ja sukeltamaan syvälle käyttöliittymien syövereihin.

 • Kartoitat ja määrittelet asiakkaiden tarpeita sekä vastaat toteutuksen intuitiivisuudesta ja vuorovaikutuksellisuudesta. Pidät workshoppeja, leiskaat ja protoat, iteroit ja teet rautalankamalleja.
 • Huolehdit, että järjestelmät ovat saavutettavia. Tarvittaessa teet käyttäjätutkimusta ja -testausta.
 • Työskentelet yhdessä tiimin kanssa. Jeesaat kaveria haasteissa ja pyydät itsekin apua tarpeen tullen.
 • Osallistut Scrum-käytäntöihin, kuten dailyihin, revieweihin ja retroihin.
 • Viilaat omaa toimintaamme jatkuvasti paremmaksi yhdessä työkavereiden kanssa.

Jos intoa piisaa, voit toimia projektissa esimerkiksi Scrum Masterina – oppimismahdollisuuksia meillä on tarjolla rutkasti.

 

Mitä odotamme sinulta?

Nautit tiimin kanssa sparrailusta ja ideoiden pallottelusta. Tartut toimeen ja viet kehitysideoitasi eteenpäin pitäen silmällä toimivaa kokonaisuutta. Sinulla on visuaalista silmää, olet typografian ja värien käytön mestari ja Design System -ajattelu on sinulle luontevaa.

 • Sinulla on jo useamman vuoden työkokemus UI/UX-suunnittelusta. Olet ollut mukana isojen projektien suunnittelussa ja läpiviennissä.
 • Saavutettavuus, tiimin tukeminen, palvelumuotoilu ja työpajojen fasilitointi on sinulle tuttua. Koodauskokemus on plussaa, mutta ei välttämätöntä.
 • Sinulla on hyvä suomen ja englannin kielen kirjallinen ja suullinen taito.
 • Sinulla on hyvät yhteistyötaidot.

Takataskustasi löytyy soveltuva korkeakoulututkinto ja halua uusien asioiden oppimiseen.

Mitä tarjoamme sinulle?

Palkka muodostuu roolisi ja osaamisesi mukaan yhdessä keskustellen ja käytössäsi on kattavat edut. Sen lisäksi tarjoamme sinulle jotain ainutlaatuista:

 1. Hakkeruus. Olemme uteliaita ja sisukkaita ja kokeilemme rohkeasti. Pidämme huolta osaamisestasi Hakkeriakatemian, koulutusbonusjärjestelmän ja henkilökohtaisen urasparrauksen avulla. 
 2. Vapaus, vastuu ja vaikutusmahdollisuudet. Ohjaat itse sitä, millaiseksi oma työelämäsi ja yhteinen matkamme muotoutuu. Mahdollisuuksia on paljon ja kasvun myötä niitä syntyy koko ajan lisää.
 3. Palkittu kulttuuri. Olemme pysytelleet Great Place to Work -tutkimuksen kärkisijoilla jo useita vuosia. Ykkössijan pokkasimme vuonna 2020.  Pidämme kiinni arvoistamme ja toimimme niiden mukaisesti. Työntekijöiden suositteluhalukkuudesta kertova eNPS oli viimeksi tsekatessamme maailmanluokkaa: 80,5 (marraskuu 2021).
 4. Mahtava tiimi. Meillä ei ole yksinäisiä susia, vaan kaikki työ tehdään tiimeissä. Järjestämme myös paljon yhteisiä vapaa-ajan rientoja kuntoiluhaasteista peli-iltoihin. Kollegoista tuppaa tulemaan herkästi todellisia ystäviä. 
 5. Joustavuus. Ristolla on oma perunatila ja sen mukainen työaika kylvöineen ja sadonkorjuineen. Kalle reissasi muutaman kuukauden maailmalla. Oli toiveissasi sitten jatko-opinnot, perhevapaa tai talon rakentaminen – meillä se voi onnistua.

Alfame pähkinänkuoressa

Alfame on perustettu vuonna 2004. Sydämemme sykkii erityisesti ohjelmistokehitykselle ja prosessiautomaatiolle. Kasvamme vauhdilla mutta vakaasti ja ilman yrityskauppoja. Tällä hetkellä meillä on reilut 100 työystävää ja toimistot Helsingissä, Tampereella, Rovaniemellä, Kokkolassa ja Turussa. Paikkariippumaton ja joustava työkulttuuri on meille arkipäivää.

Meitä alfamelaisia yhdistää hakkeruus – ja meille se on ratkaisu maailman kaikkiin ongelmiin. Hakkeruus ei ole vain oivaltavia ratkaisuja tai kaunista koodia. Se on yhteistyötä toistemme ja asiakkaan kanssa. Periksiantamattomuutta haasteiden edessä. Yhdessä voittamista. Jatkuvaa itsemme kehittämistä. Meillä jokainen on yhtä aikaa erityisyksilö ja yhteisömme tasavertainen jäsen. Skippaamme turhat hierarkiat ja autamme toisiamme. Alfamella sinäkin pääset tekemään urasi parhaita töitä.

 

Hakuprosessi

Esittäydy meille CV:n kera hakulomakkeen kautta. Kerrothan myös ajatuksesi sinulle sopivasta palkkahaarukasta. Käymme yhteydenottoja läpi viikoittain ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti. Kaikki tapaamiset hoituvat toiveittesi mukaan etänä tai livenä:

 1. Keskustelu heimovastaava Jussi Rajaniemen kanssa (Kokkola/etä)
 2. Tapaaminen tulevien työkavereiden kanssa (oma sijaintisi / etä)
 3. Sopimusasiat henkilöstöjohtaja Kai Korven kanssa (Helsinki/etä)

Lisätietoja saat varaamalla juttuhetken suoraan Jussin kalenterista. Käythän myös kurkkaamassa vinkkimme hakijalle. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Hae paikkaa