Frontend-arkkitehti

Jussi tässä, terve. Ketterässä ja vauhdilla kasvavassa fronttiporukassamme alkaa olla sellainen vipinä, että päätettiin etsiä sinut käsiimme. Kutkutteleeko vapaus oman roolin muotoiluun, joustava ja moderni työkulttuuri sekä mahdollisuus auttaa asiakkaita uusilla teknologioilla? Tule meille!

Hae paikkaa

Fronttiarkkitehdin saappaissa pääset vaikuttamaan erittäin vahvasti siihen, millainen ratkaisu asiakkaan tarpeisiin kehitetään ja millainen meininki tiimissä on. Alfamella on jo mukavasti kilsoja takana ja kasvamme edelleen vauhdikkaasti – tänä vuonna jopa 50 prosentin tahdilla. Laajentuva asiakaskunta ja vaihtuvat projektit takaavat, että pääset käyttämään ja kehittämään taitojasi monipuolisesti kiinnostavissa rooleissa. Tylsää ei pääse tulemaan. 

Yrityskulttuurimme on kiitetty ja palkittu, eikä ihme – olemmehan sitä yhdessä vuosien mittaan jatkuvasti parannelleet. Vaalimme hakkeruutta ja arvojamme ja autamme toisiamme. Projektit pyörivät ketterillä menetelmillä ja turhat hierarkiat olemme nakanneet jorpakkoon. Meillä on avoin ja yhteistyötä tukeva ilmapiiri, jossa jokaisen on helppo olla autenttinen oma itsensä.

Millaisia projekteja on luvassa?

Fronttiheimon asiakkuudet ovat pääosin julkiselta sektorilta. Niissä pääset luomaan tärkeitä palveluja kaikelle kansalle, muuttamaan suomalaista yhteiskuntaa sujuvammaksi ja kokemaan oman työsi merkitykselliseksi. Olemme keskittyneet erityisesti tieto-, käsittely- ja asiointipalvelujen suunnittelemiseen ja kehittämiseen.

Toimimme pilviympäristössä mikropalveluarkkitehtuurin parissa. Asiakkaiden ongelmien ratkomisen rinnalla värinöitä sisuskaluissamme aiheuttaa uusien teknologioiden tutkiminen ja soveltaminen. Tällä hetkellä meille tuttuja juttuja ovat esimerkiksi Next.js, Node.js ja GraphQL.

Fronttiarkkitehdin rooli ja työtehtävät

Omien henkseleiden paukuttelun sijaan haluat auttaa muita onnistumaan.

 • Määrittelet, suunnittelet ja toteutat selainpohjaisia palveluja asiakkaiden tarpeisiin. Arkkitehtina työpanoksesi on tärkeä etenkin projektin käynnistys- ja viimeistelyvaiheissa.
 • Varmistat, että kehitystiimi toimii Scrum-mallin mukaan. Tuet tiimiä omalla osaamisellasi ja piirrät kokonaiskuvaa projektista. 
 • Asiakkaiden kanssa olet tekemisissä päivittäin. Pidät huolta hyvästä asiakaskokemuksesta niin osana arkista yhteistyötä kuin vaikkapa ohjausryhmien palavereissa.
 • Sparraat ahkerasti muiden tiimien arkkitehtien kanssa. Skannaat uusia teknologioita ja pidät silmät auki sen suhteen, mihin suuntaan ala on kehittymässä.
 • Viilaat omaa toimintaamme jatkuvasti paremmaksi yhdessä työkavereiden kanssa.

Asiakasprojektisi pääset käytännössä valitsemaan itse ja roolisi muotoilet omien mieltymystesi mukaiseksi. Voit keskittyä arkkitehtuuriin tai halutessasi myös koodata itse. Jos veri vetää vaikkapa myyntikeissien, markkinoinnin tai tuotteistamisen pariin, meillä on niihin vapaita hattuja tarjolla.

Mitä odotamme sinulta?

 • Sinulla on jo muutaman vuoden työkokemus vastaavista sovellusarkkitehdin tehtävistä. Hallitset pilviympäristöt sekä ainakin yhden näistä teknologioista: React / Next.js, / Angular / Node.js. 
 • Yhteistyötaitosi ovat erinomaiset. Ymmärrät tiimityön hyödyt ja edellytykset. Valmentava rooli ja oman osaamisen jakaminen on sinulle luontevaa.
 • Työskentelet sujuvasti suomeksi ja englanniksi.
 • Takataskustasi löytyy IT-alan korkeakoulututkinto, nörttisisua ja palava halu uusien asioiden oppimiseen.

Mitä tarjoamme sinulle?

Palkka muodostuu roolisi ja osaamisesi mukaan yhdessä keskustellen ja käytössäsi on kattavat edut. Sen lisäksi tarjoamme sinulle jotain ainutlaatuista:

 1. Hakkeruutta. Olemme uteliaita ja sisukkaita ja kokeilemme rohkeasti. Pidämme huolta osaamisestasi Hakkeriakatemian, koulutusbonusjärjestelmän ja henkilökohtaisen urasparrauksen avulla. 
 2. Vapautta, vastuuta ja vaikutusmahdollisuuksia. Ohjaat itse sitä, millaiseksi oma työelämäsi ja yhteinen matkamme muotoutuu. Mahdollisuuksia on paljon ja kasvun myötä niitä syntyy koko ajan lisää.
 3. Palkitun kulttuurin. Olemme pysytelleet Great Place to Work -tutkimuksen kärkisijoilla jo useita vuosia. Ykkössijan pokkasimme vuonna 2020.  Pidämme kiinni arvoistamme ja toimimme niiden mukaisesti. Työntekijöiden suositteluhalukkuudesta kertova eNPS oli viimeksi tsekatessamme maailmanluokkaa: 80,5 (marraskuu 2021).
 4. Mahtavan tiimin. Meillä ei ole yksinäisiä susia, vaan kaikki työ tehdään tiimeissä. Järjestämme myös paljon yhteisiä vapaa-ajan rientoja kuntoiluhaasteista peli-iltoihin. Kollegoista tuppaa tulemaan herkästi todellisia ystäviä. 
 5. Joustavuutta. Petri muutti Ylläkselle lumilauta kainalossa. Ristolla on oma perunatila ja sen mukainen työaika kylvöineen ja sadonkorjuineen. Kalle reissasi muutaman kuukauden maailmalla. Oli toiveissasi sitten jatko-opinnot, perhevapaa tai talon rakentaminen – meillä se voi onnistua.

Alfame pähkinänkuoressa

Alfame on perustettu vuonna 2004. Sydämemme sykkii erityisesti ohjelmistokehitykselle ja prosessiautomaatiolle. Kasvamme vauhdilla mutta vakaasti ja ilman yrityskauppoja. Tällä hetkellä meillä on reilut 100 työystävää ja toimistot Helsingissä, Tampereella, Rovaniemellä, Kokkolassa ja Turussa. Paikkariippumaton ja joustava työkulttuuri on meille arkipäivää.

Meitä alfamelaisia yhdistää hakkeruus – ja meille se on ratkaisu maailman kaikkiin ongelmiin. Hakkeruus ei ole vain oivaltavia ratkaisuja tai kaunista koodia. Se on yhteistyötä toistemme ja asiakkaan kanssa. Periksiantamattomuutta haasteiden edessä. Yhdessä voittamista. Jatkuvaa itsemme kehittämistä. Meillä jokainen on yhtä aikaa erityisyksilö ja yhteisömme tasavertainen jäsen. Skippaamme turhat hierarkiat ja autamme toisiamme. Alfamella sinäkin pääset tekemään urasi parhaita töitä.

Hakuprosessi

Esittäydy meille CV:n kera hakulomakkeen kautta. Kerrothan myös ajatuksesi sinulle sopivasta palkkahaarukasta. Käymme yhteydenottoja läpi viikoittain ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti. Kaikki tapaamiset hoituvat toiveittesi mukaan etänä tai livenä:

white-number-1

Keskustelu fronttiheimovastaava Jussi Rajaniemen kanssa (Kokkola/etä)

white-number-3

Tapaaminen tulevien työkavereiden kanssa (oma sijaintisi / etä)

white-number-1

Sopimusasiat HR:n kanssa (Helsinki/etä)

Lisätietoja saat varaamalla juttuhetken suoraan Jussin kalenterista. Käythän myös kurkkaamassa vinkimme hakijalle. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Hae paikkaa

Jussi Rajaniemi

Jussi Rajaniemi

Johtava arkkitehti

Ohjelmistokehitys ja käyttöliittymät

Mimmi Mönkkönen

Mimmi Mönkkönen

People Development Partner

Rekrytointi

Varaa aika kalenterista