Integraatioarkkitehti

Tervehdys. Onko integraatioiden ja prosessiautomaation maailma sinullekin se juttu, joka potkii? Meillä pääset muotoilemaan oman roolisi, keskittymään lempiduuniisi ja nauttimaan joustavasta ja modernista kulttuurista Suomen parhaana palkitussa työpaikassa.

Hae paikkaa

Integraatioarkkitehtina pääset vaikuttamaan vahvasti siihen, millainen ratkaisu asiakkaan tarpeisiin kehitetään ja miten sen sisäiset prosessit muodostetaan ja toteutetaan. Vaihtuvat projektit, monipuoliset teknologiat ja asiakkaiden erilaiset tilanteet takaavat, että tylsää ei pääse tulemaan.

Alfamella on jo mukavasti kilsoja takana ja kasvamme edelleen vauhdikkaasti. Yrityskulttuurimme on kiitetty ja palkittu, eikä ihme – olemmehan sitä yhdessä vuosien mittaan jatkuvasti parannelleet. Vaalimme hakkeruutta ja arvojamme ja autamme toisiamme. Projektit pyörivät ketterillä menetelmillä ja turhat hierarkiat olemme nakanneet jorpakkoon. Meillä on avoin ja yhteistyötä tukeva ilmapiiri, jossa jokaisen on helppo olla autenttinen oma itsensä.

Millaisia projekteja on luvassa?

Päämääränämme on asiakkaan arjen sujuvoittaminen integraatioiden ja automaation avulla. Vähennämme manuaalisen työn määrää ja parannamme ongelmatilanteiden jäljitettävyyttä luomalla läpinäkyvyyttä ja visualisoimalla asiakkaan prosesseja. Asiakkuuksia meillä on niin julkiselta kuin yksityiseltä puolelta. 

Toimimme pilvi- ja hybridiympäristössä mikropalveluarkkitehtuurin parissa. Meitä kiehtoo tiedon siirtäminen ja jalostaminen sekä manuaalisen työn poistaminen – käytännön esimerkkeinä elävästä elämästä vaikkapa käyttövaltuushallinnan automatisointi (IAM) tai tuotannonohjauksen konfigurointiprosessien automaatio. Projektien puitteissa pääsemme käyttämään useita eri teknologioita rinnakkain, tutkimaan uusia mahdollisuuksia sekä hyödyntämään omaa integraatioalustaamme. Tällä hetkellä meille tuttuja teknologioita ovat esimerkiksi MuleSoft, Flowable ja Elastic.

Integraatioarkkitehdin rooli ja työtehtävät

 Omien henkseleiden paukuttelun sijaan haluat auttaa muita onnistumaan.

 • Määrittelet, suunnittelet ja toteutat integraatio- tai prosessiautomaatiopalveluja asiakkaiden tarpeisiin. Arkkitehtina työpanoksesi on tärkeä etenkin projektin käynnistysvaiheessa.
 • Otat teknisen vetovastuun uudesta projektista, johdat tiimiä ympäristön pystyttämisessä ja keskustelet asiakkaan kanssa muutostarpeista ja ratkaisuun vaikuttavista yksityiskohdista. 
 • Tuet tiimiä omalla osaamisellasi ja piirrät kokonaiskuvaa ratkaisusta. Huolehdit säntillisestä dokumentaatiosta ja katselmoit kokonaisuutta. Sparraat myös muiden arkkitehtien kanssa.
 • Pidät huolta hyvästä asiakaskokemuksesta osana arkista yhteistyötä.
 • Viilaat omaa toimintaamme jatkuvasti paremmaksi yhdessä työkavereiden kanssa.

Rooliasi pääset muotoilemaan omien toiveidesi mukaisesti. Voit keskittyä arkkitehtuuriin tai halutessasi myös koodata itse. Jos intoa piisaa, voit toimia projektissa esimerkiksi Scrum Masterina tai projektipäällikkönä. Ja jos veri vetää vaikkapa myyntikeissien, markkinoinnin tai tuotteistamisen pariin, meillä on niihinkin hommiin vapaita hattuja tarjolla.

Mitä odotamme sinulta?

 • Sinulla on jo muutaman vuoden työkokemus sovellusarkkitehdin tehtävistä ja erityisesti integraatioista, Java-pohjaisista teknologioista, mallintamisesta, konteista sekä pilviympäristöistä.
 • Ymmärrät integraatioiden erityispiirteitä, kuten rajapintoja, API- ja mikropalveluarkkitehtuuria sekä valvontojen ja analytiikan merkitystä. 
 • Yhteistyötaitosi ovat erinomaiset. Ymmärrät tiimityön hyödyt ja edellytykset. Valmentava rooli ja oman osaamisen jakaminen on sinulle luontevaa.
 • Työskentelet sujuvasti suomen kielellä.
 • Takataskustasi löytyy soveltuva korkeakoulututkinto, nörttisisua ja palava halu uusien asioiden oppimiseen.

Plussaa ropisee, jos sinulla on plakkarissa Mule-osaamista, mutta voit myös ottaa sen haltuun tullessasi.

Mitä tarjoamme sinulle?

Palkka muodostuu roolisi ja osaamisesi mukaan yhdessä keskustellen ja käytössäsi on kattavat edut. Sen lisäksi tarjoamme sinulle jotain ainutlaatuista:

 1. Hakkeruus. Olemme uteliaita ja sisukkaita ja kokeilemme rohkeasti. Pidämme huolta osaamisestasi Hakkeriakatemian, koulutusbonusjärjestelmän ja henkilökohtaisen urasparrauksen avulla. 
 2. Vapaus, vastuu ja vaikutusmahdollisuudet. Ohjaat itse sitä, millaiseksi oma työelämäsi ja yhteinen matkamme muotoutuu. Mahdollisuuksia on paljon ja kasvun myötä niitä syntyy koko ajan lisää.
 3. Palkittu kulttuuri. Olemme pysytelleet Great Place to Work -tutkimuksen kärkisijoilla jo useita vuosia. Ykkössijan pokkasimme vuonna 2020.  Pidämme kiinni arvoistamme ja toimimme niiden mukaisesti. Työntekijöiden suositteluhalukkuudesta kertova eNPS oli viimeksi tsekatessamme maailmanluokkaa: 80,5 (marraskuu 2021).
 4. Mahtava tiimi. Meillä ei ole yksinäisiä susia, vaan kaikki työ tehdään tiimeissä. Järjestämme myös paljon yhteisiä vapaa-ajan rientoja kuntoiluhaasteista peli-iltoihin. Kollegoista tuppaa tulemaan herkästi todellisia ystäviä. 
 5. Joustavuus. Ristolla on oma perunatila ja sen mukainen työaika kylvöineen ja sadonkorjuineen. Kalle reissasi muutaman kuukauden maailmalla. Oli toiveissasi sitten jatko-opinnot, perhevapaa tai talon rakentaminen – meillä se voi onnistua.

Alfame pähkinänkuoressa

Alfame on perustettu vuonna 2004. Sydämemme sykkii erityisesti ohjelmistokehitykselle ja prosessiautomaatiolle. Kasvamme vauhdilla mutta vakaasti ja ilman yrityskauppoja. Tällä hetkellä meillä on reilut 100 työystävää ja toimistot Helsingissä, Tampereella, Rovaniemellä, Kokkolassa ja Turussa. Paikkariippumaton ja joustava työkulttuuri on meille arkipäivää.

Meitä alfamelaisia yhdistää hakkeruus – ja meille se on ratkaisu maailman kaikkiin ongelmiin. Hakkeruus ei ole vain oivaltavia ratkaisuja tai kaunista koodia. Se on yhteistyötä toistemme ja asiakkaan kanssa. Periksiantamattomuutta haasteiden edessä. Yhdessä voittamista. Jatkuvaa itsemme kehittämistä. Meillä jokainen on yhtä aikaa erityisyksilö ja yhteisömme tasavertainen jäsen. Skippaamme turhat hierarkiat ja autamme toisiamme. Alfamella sinäkin pääset tekemään urasi parhaita töitä.

Hakuprosessi

Esittäydy meille CV:n kera hakulomakkeen kautta. Kerrothan myös ajatuksesi sinulle sopivasta palkkahaarukasta. Käymme yhteydenottoja läpi viikoittain ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti. Kaikki tapaamiset hoituvat toiveittesi mukaan etänä tai livenä:

white-number-1

Keskustelu rekrytoinnista vastaavan Mimmi Mönkkösen kanssa (Helsinki/etä)

white-number-2

Tapaaminen tulevien työkavereiden kanssa (oma sijaintisi / etä)

white-number-3

Sopimusasiat HR:n kanssa (Helsinki/etä)

Lisätietoja saat varaamalla juttuhetken suoraan Mimmin kalenterista. Käy myös kurkkaamassa vinkkimme hakijalle. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Hae paikkaa

Yhteyshenkilö

Mimmi Mönkkönen

Mimmi Mönkkönen

People Development Partner

Rekrytointi

Varaa aika kalenterista