29.04.2021 Uutiset

Alfame jälleen kärkisijoilla Suomen parhaiden työpaikkojen listalla

Taas on syytä juhlia! Kipusimme Great Place to Work -listauksessa kolmannelle sijalle vuoden 2021 poikkeuksellisessa tutkimuksessa. Tällä kertaa tutkimuksessa painotettiin organisaatioiden johtamistoimia koronakriisin aikana.

Olemme jälleen saavuttaneet erinomaiset tulokset Great Place To Work -tutkimuksessa.  Tutkimusasetelma oli koronaepidemian vuoksi poikkeuksellinen: johtajuuskäytäntöjä ja kulttuuria kuvaavassa Culture Audit -dokumentissa käsiteltiin nyt ainoastaan koronakriisin aiheuttamia erityisiä johtamistoimia.

“On upea huomata, että tällaisena aikana suomalaiset työpaikat ovat kehittyneet näin mahtavasti. Yhteisöllisyyden rakentaminen, yhteishengen ylläpitäminen ja jaksamisen varmistaminen ovat vaatineet poikkeusoloissa luovuutta ja sinnikkyyttä kaikilta”, toimitusjohtajamme Janne Tirkkonen sanoo.

Esimerkiksi korona-ajan etätyösuositus ei ole vaikuttanut alfamelaisten arkeen niin paljon kuin monissa muissa työpaikoissa – olemme toimineet paikkariippumattomasti jo pitkään. On hienoa, että asenteet etätyötä kohtaan ovat yhteiskunnassa muuttuneet ja moni työpaikka on nyt pistänyt käytännöt kuntoon, vaikka syy kehityksen taustalla onkin ollut ikävä.

“Projektit etenevät tehokkaasti ja yhteistyö toimii hyvin myös niissä asiakkuuksissa, joissa työ on tavallisesti tehty asiakkaan omalla toimistolla. Tämä varmasti luo alalle uusia mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa, kun etätyön yleistyessä asiakkaat saavat parhaat koodarit projekteihin sijainnista riippumatta”, Tirkkonen toteaa.

Vankkaa työystävyyttä Helsingistä Rovaniemelle

Henkilöstömme antoi tämän vuoden kyselyssä parhaat pisteet yhteistyölle, tasa-arvolle, ystävällisyydelle ja yhteisöllisyydelle. 97 % alfamelaisista oli samaa mieltä väittämästä “kokonaisuudessaan tämä on todella hyvä työpaikka”.  Arvopohjainen johtaminen ja jatkuva kulttuurin kehittäminen on nostanut meidät tutkimuksen kärkeen aiemminkin.

Menestys parhaiden työpaikkojen listalla ponnistaa esimerkiksi työystävyydestä, jota vaalimme. Kun ystävyys on rakennettu tukevalle pohjalle, se kestää, vaikka välillä olisi haasteita. 

“Työystävyys on meillä yhteisöllisyyden liima. Se rakentuu avoimuudelle ja rehellisyydelle aivan kuin mikä tahansa ystävyys. Meillä on yhteinen tahto onnistua ja olla ystäviä toisillemme. Jos henkilöiden välille syntyy epäluottamusta, se täytyy käsitellä. Ystävyydelle on annettava mahdollisuus kukoistaa!” Tirkkonen kertoo.

Great Place to Work tutkii työpaikkoja

Great Place to Workin mukaan hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät, ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä. Great Place to Work tutkii Suomessa vuosittain noin 150 organisaatiota ja on koonnut listan Suomen parhaista työpaikoista jo 19 vuoden ajan. Vastaava tutkimus tehdään lähes 100 maassa ympäri maailmaa.

Alfamen matka Suomen parhaiden työpaikkojen joukossa:

Kuulostaako hyvältä? Alfame voi olla paras työpaikka myös sinulle! Etsimme jatkuvasti kehittymishalukkaita ja sisukkaita IT-alan osaajia Helsinkiin, Tampereelle, Rovaniemelle ja Kokkolaan. Tutustu urasivuihimme ja tsekkaa avoimet paikat!

Tutustu kulttuuriimme ja arvoihimme

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.