14.02.2020 Uutiset

Alfame on Suomen paras työpaikka!

Nyt juhlitaan! Kiilasimme ykköseksi Great Place to Work -tutkimuksessa keskisuurten yritysten sarjassa. Voittava kulttuuri syntyy meillä arvopohjaisesta johtajuudesta, avoimesta viestinnästä sekä ketterästä ja itseohjautuvasta arjesta. 

“Hakkeruudella, yhteistyöllä ja sisukkuudella olemme raivanneet tiemme listan kärkeen! Kiitos kuuluu tietysti upeille työntekijöillemme, jotka ovat ottaneet yrityksen omakseen ja haluavat tehdä siitä meille parhaan työpaikan yhdessä johdon kanssa”, toimitusjohtajamme Janne Tirkkonen iloitsee.

Vaikka yrityksenä erikoistummekin tiukasti teknologiaan, meitä eteenpäin potkii humaani pyrkimyksemme tehdä elämästä mielekästä. Yhdessä mietityt arvomme - hakkeruus, yhteistyö ja sisukkuus - ovat joka päivä läsnä arjessa ja ohjaavat toimintaamme. 

Työpäiviä muovaamme ketteryyden, itseohjautuvuuden ja kokeilujen kautta. Jokaisella alfamelaisella on laajat vaikutusmahdollisuudet ja päätösvaltaa niin omaan työhönsä kuin yrityksen yhteisiin asioihin.

“Kulttuurin kehittäminen ei ole meillä johdon tai henkilöstöhallinnon asia, vaan sitä tehdään yhdessä koko työyhteisön voimin. Asioita tuodaan käsittelyyn keskeneräisinä, osallisuuden mahdollisuus tarjotaan jokaiselle ja päätökset tehdään yhdessä. Johdon tehtävänä on toimia sparraajana, tukea henkilöstöä avoimen ja kehitysmyönteisen ilmapiirin luomisessa, rakentaa luottamusta ja poistaa esteitä”, Tirkkonen sanoo.

Kulttuurin hakkeroinnilla nousukiitoon

Tämä oli kuudes kerta, kun osallistuimme Great Place To Work -tutkimukseen. Sijoitustamme olemme korottaneet joka vuosi hakkeroimalla kulttuuriamme aina vaan paremmaksi. Tänä vuonna siirryimme kasvun siivittämänä pienten yritysten sarjasta keskisuurten yritysten sarjaan ja kiilasimme heti ykköseksi. Ja ollaan muuten myös yksi Euroopan parhaista työpaikoista.

“Tämä mahtava nousukiito kuvastaa myös kulttuuriamme. Meillä on tapana kehittää yhdessä asioita jatkuvasti parempaan suuntaan, korjata epäkohdat nopeasti ja kokeilla rohkeasti uutta”, Tirkkonen kertoo.

Viime vuosina kasvutahti on ollut kova, reilun 30 prosentin luokkaa. Onnistumisten kautta olemme saaneet projekteiksi pitkiä hankkeita, joissa työ on pitkäjänteistä ja tiimit viihtyvät. 

“Asiakkaamme tykkäävät meidän tekemisen ja osaamisen kulttuurista. Työntekijöiden hyvä fiilis heijastuu asiakassuhteisiin asti, mikä puolestaan ruokkii kannattavuutta ja varmistaa voimavarat toiminnan kehittämiseen edelleen. Tästä syntyy positiivinen kierre”, Tirkkonen kertoo.

Great Place to Work tutkii työpaikkoja

Great Place to Workin mukaan hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät, ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä. Great Place to Work tutkii Suomessa vuosittain noin 150 organisaatiota ja on koonnut listan Suomen parhaista työpaikoista jo 18 vuoden ajan. Vastaava tutkimus tehdään lähes 60 maassa ympäri maailmaa.

”Alfame on onnistunut hienosti parantamaan henkilöstökokemusta ja vahvistamaan yrityskulttuuriaan askel kerrallaan. Liiketoiminnan kasvu on rakennettu mahdolliseksi luottamuksen ja yhteistyön avulla. Matka parhaiden työpaikkojen joukkoon ja nyt sinne kirkkaimmalle sijalle on vaatinut paljon työtä. Alfame on onnistunut rakentamaan jatkuvan kehittymisen kulttuurin, joka ruokkii onnistumisia ja vie kohti uusia ennätyksiä”, kertoo yrityskulttuurin asiantuntija Joni Sarpo Great Place to Workista.

Alfamen matka Suomen parhaat työpaikat -listauksen ykköseksi:

2020: 1. sija (keskisuuret yritykset)
2019: 2. sija (pienet yritykset)
2018: 9. sija (pienet yritykset)
2017: 11. sija (pienet yritykset)
2016: 13. sija (pienet yritykset)
2015: ei sijoitusta (pienet yritykset)

Kuulostaako siistiltä? Alfame voi olla paras työpaikka myös sinulle! Etsimme jatkuvasti kehittymishalukkaita ja sisukkaita IT-alan osaajia Helsinkiin, Tampereelle, Rovaniemelle ja Kokkolaan. Tutustu urasivuihimme ja tsekkaa avoimet paikat!

Tutustu kulttuuriimme ja arvoihimme

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.