12.02.2016 Uutiset

Alfame on valittu Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon

Alfame Systems Oy osallistui toista kertaa Great Place to Work -tutkimukseen ja nousi Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon. Great Place to Work Finland on jo 14 vuoden ajan koonnut listan Suomen parhaista työpaikoista. Tutkimus pohjautuu hyvän työpaikan määritelmään: Hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä mitä tekevät ja nauttivat työtovereidensa kanssa työskentelystä.

Alfame on kasvanut vakaasti pitkään ja oli mm. viimeisellä Deloitte Technology Fast 50 -listalla sijalla 26. Taloudelista vakautta kuvaavat valinnat Suomen Vahvimmat ja Menestyjät -luokituksiiin. It-alan huippuosaajien liiketoiminta pohjautuu alan parhaisiin osaajiin ja toimintatapoihin, ja tällöin on hyvin suuri merkitys sillä, millainen on yrityksen työkulttuuri. Laadukkaita palveluita tarjotakseen on pärjättävä rekrytointimarkkinoilla ja työn mielekkyyden ja työssä viihtyvyyden merkitys on suuri.

Kuva. Tunnustuksen vastaanottivat Kai Korpi ja Jyrki PuuronenGPTW_palkinnonsaajat.png


– Haluamme olla Suomen luotettavin yritys ja tämä on keskeisin osa työkulttuurimme arvomaailmaa, sanoo toimitusjohtaja Kai Korpi. Se on ollut myös erinomainen pohja kehittää henkilöstöasioita.

Suomen parhaat työpaikat tarjoavat innostavia esimerkkejä yritysten kilpailukyvyn vahvistamisesta.

– Taantumavuosina on tehty paljon lyhytjänteistä johtamista, jonka seurauksena suomalaiseen työelämään on päässyt syntymään työntekijöiden kertakäyttökulttuuri. Luottamussuhde on rikki. Sitoutuminen työntekijöihin ja työllistämiseen on parhaiden työpaikkojen arvovalinta. Sillä on luotu pohja, jolle luottamus on voinut rakentua, sanoo Great Place to Work Suomen hallituksen puheenjohtaja Asta Rossi.

Kokeneille asiantuntijoille työssä on monta eri merkitystä tuovaa seikkaa, joita GPTW-analyysi tarkastelee. Tämä auttaa analysoimaan nykytilaa ja lisäksi tunnistamaan kehittämiskohteita. Vuoden takaisesta tuloksesta kykenimme parantamaan arvosanojamme usealla alueella ja uusien tulosten perusteella voimme keskittyä parantamaan työkulttuuriamme edelleen.

Culture_audit_ympyra.png

GPTW tarjoaa systemaattisen metodin, joka nostaa esille niin vahvuuksia kuin kehitys- ja kipukohteita, joita ei muuten ehkä havaitsisi. Systemaattisuuden lisäksi tarvitaan lisäksi koko henkilöstön ideoita ja innovaatioita, sekä erityisesti asennetta avoimeen kanssakäymiseen henkilöstön keskuudessa. Kuka muu osaisi ideoida ja kehittää omaa työtään peremmin kuin henkilöstö itse! Automaattisesti paras työpaikka ei synny, vaan se vaatii ilmapiiriin boostamista ja selkeitä toimenpiteitä, jotta työkulttuurin kehittäminen tulee jatkuvaksi osaksi arkista työtä.

– Tämä tulos kannustaa panostamaan yhä enemmän henkilöstöasioihin. Käynnissä on jo ollut pitempään yrityskulttuurimme jatkuva muutos, jossa on koko porukan tahtoa ja kannatusta kehittää kulttuuriamme. Puramme edelleen hierarkiaa ja pyrimme kohti hajautettua päätöksentekoa, pienempien yksiköiden ja yksilöiden itsehallintoa. Kunhan reunaehdot, kuten asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys pysyvät korkealla ja paranevat, sekä sovittu tulos- ja kasvutavoite toteutuu, lisää henkilöstö- ja teknologiajohtaja Juho Muuraiskangas.

gptw_plakaatti_1024.png

Vuosittainen Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on osa maailman suurinta ja arvostetuinta hyvien työpaikkojen tutkimusta. Great Place to Work® tutkii ja palkitsee johtavia työpaikkoja noin 50 maassa. Tutkimus perustuu yli 10 miljoonalta työntekijältä kerättyihin tietoihin. Suomen parhaat työpaikat 2016 -tutkimukseen vastasi noin 46 000 suomalaista työntekijää.

 

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.