05.02.2016 Julkishallinto

Alfame uudisti PRH:n Mallitietokannan

Alfamen toteuttama mallioikeuksien tietopalvelu on otettu käyttöön Patentti- ja rekisterihallituksen asiakkaille. Uusittu palvelu tarjoaa entistä monipuolisemmat hakumahdollisuudet.

Tietopalvelussa voi hakea tietoja mallihakemuksista ja rekisteröinneistä. Haun voi rajata monipuolisesti, tehdä niitä esimerkiksi tietyllä aikavälillä jätetyistä hakemuksista, nykyisen tilan perusteella ja asiamiestietojen perusteella. Hakuja voi tehdä myös kansainvälisen malliluokituksen perusteella.

Merkittävä uudistus aikaisempaan palveluun verrattuna on kuvahakutuloksen näkymä. Uudistetussa palvelussa näytölle ilmestyy kullekin riville aina neljä eri mallia esittävää kuvaa rinnakkain ja hakutulosta alaspäin vierittämällä kuvien tutkiminen käy entistä nopeammin. Mallin kuvaa napauttamalla saa esiin kyseiseen hakemukseen tai rekisteröintiin liittyvät perustiedot.

Mallien tietopalvelun uudistamisen lisäksi PRH:n sisäinen mallien käsittelyjärjestelmä on uudistettu osana Euroopan tavaramerkki- ja malliviraston, OHIMin, yhteistyörahaston projektia.

Linkki: Mallitietopalvelu 

PRH.jpg

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.