15.12.2020 Uutiset

Annamme joululahjan 123 lapselle ja nuorelle Joulupuu-keräyksessä

Tänä vuonna joululahjoituksemme menee suoraan pukinkonttiin: ojennamme toivottuja joululahjoja sosiaalihuollon ja lastensuojelun piirissä oleville lapsille ja nuorille, jotka saattaisivat muuten jäädä kokonaan ilman lahjaa. Paketit toimitetaan perille Joulupuu-keräyksen kautta.

Ajatus hyväntekeväisyyteen nousi työntekijöiltämme. Joulupuu-keräys valikoitui kohteeksi arvojemme kautta – suoran rahalahjoituksen sijaan halusimme tänä koronan myllertämänä vuotena vaalia yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä ja ilahduttaa eriarvoisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria. 

"Hyväntekeväisyydessä meillä on ollut pitkään kohteena lapset. Lapsissa on tulevaisuus, ja arvojemme mukaisesti haluamme tukea sitä kehittymistä, mikä heissä kasvaa. Joulu on tärkeää yhteisöllisyyden aikaa ja Joulupuun kautta voimme tuoda iloa ja apua niille lapsille, joiden olosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset. Koronan puristuksessa tämä tuntuu erityisen tärkeältä", toimitusjohtajamme Janne Tirkkonen sanoo.

Joululahjan meiltä saa yhteensä 123 lasta ja nuorta Helsingissä, Tampereella, Rovaniemellä ja Kokkolassa. Helsingissä painopiste on erityisesti teineissä ja nuorissa, joilla tarve on suurin. Lahjojen hankinnassa otimme oppia joulupukin ikiaikaisista perinteistä eli seurasimme lasten omia lahjatoivelistoja: leluja, pelejä, lahjakortteja, varavirtalähteitä – ja kylkiäiseksi pieniä makeita yllätyksiä. Lahjoja käärimme pakettiin yhteensä 3750 euron edestä. 

Alfamelaiset pääsivät paketoimaan joululahjoja omin pikku kätösin pienimuotoisissa ja koronaturvallisissa tonttutalkoissa, jotka järjestettiin omia ohjeistuksiamme sekä paikallisia koronasuosituksia ja -rajoituksia noudattaen.

Joulupuun järjestäjinä toimivat pääasiassa nuorkauppakamarit eri puolilla Suomea ja keräys toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastenkodeissa ja sijaisperheissä sekä lastensuojelun avohoidon piirissä oleville lapsille, joilla on rajallinen mahdollisuus saada joululahja. Lahjoja kerätään 0–18-vuotiaille lapsille ja nuorille ja ne viedään perille sosiaalitoimen lastensuojelun kautta.

Kiitämme asiakkaitamme, joiden ansiosta meillä on mahdollisuus kantaa kortemme kekoon yhteisen hyvän eteen. Suuren kiitoksen ansaitsevat lisäksi Alfamen omat tontut, jotka tämän hienon idean kehittivät sekä huolehtivat lahjojen hankkimisesta, paketoinnista ja perille saattamisesta. 

Joulupuun tunnelmissa haluamme toivottaa kaikille lämmintä joulumieltä! 

joulupuu2020_lahjakortti

Muita kirjoituksia aiheesta

07.02.2024
Alfame työpaikkana

Näin perehdytetään uusi hakkeri

Alfamella uusien työntekijöiden kokemus perehdytyksestä on aina ollut huippulukemissa. Läksimme Mirkan matkaan tutustumaan, kuinka homma toimii.

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.