niko_rinta_web1_rajattu
30.05.2023 Uutiset

Niko Rinta Alfamen markkinointi- ja viestintäpäälliköksi

Markkinoinnin ja viestinnän on tuettava myyntiä tehokkaasti, mutta samalla pehmeitä arvoja unohtamatta, sanoo Alfamen uusi markkinointi- ja viestintäpäällikkö Niko Rinta.

Niko Rinta on nimitetty Alfamen markkinointi- ja viestintäpäälliköksi. Aiemmin Niko on työskennellyt markkinoinnin ja viestinnän parissa muun muassa finanssialalla ja julkishallinnon puolella sekä yrittäjänä tehden yhteistyötä it-alan ja lääketeollisuuden toimijoiden kanssa. Hänellä on myös pitkä tausta journalistina.

Alfamelle Niko siirtyi Otavamedialta, jossa hän teki töitä Tekniikan Maailman lisäksi mediaperheen muiden tuotteiden parissa. Sitä ennen Niko toimi LähiTapiola-ryhmän markkinoinnin tiimien vetäjänä.

”Alfamen kehitysvaihe on kiinnostava: kasvuloikkia on otettu ja brändi hiljan uudistunut. Toisaalta markkinassa riittää haasteita. Esimerkiksi kilpailutuskäytännöt ja juniorikoodarien työllistyminen puhututtavat. B2B-kentässä on paljon työsarkaa”, Rinta sanoo ja jatkaa:

”Miten brändi ja tunnettuus kehittyvät näiden haasteiden keskellä pitkäjänteisesti? Miten markkinointi ja viestintä nousevat keskeiseksi ja mitattavaksi osaksi asiantuntijatalon liiketoimintaa? Miten ne saadaan parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan myyntiä?”

Rinta liittyy osaksi Alfamen myyntitiimiä ja raportoi myyntijohtaja Kimmo Kavanderille.

”Niko tuo meille markkinoinnin huippuosaamista ja vahvan näkemyksen viestinnästä markkinassa”, Kavander avaa rekrytoinnin taustoja. 

Hakkeruus näkyy arjessa

Alfamen tekninen osaaminen ja asiakaspalvelu ovat asiakaspalautteen mukaan huipputasoa. Tästä kertovat niin asiakastyytyväisyyden mittarit kuin työntekijöiden suositteluhalukkuus. Asiakaskokemus on yksi Alfamen vahvuuksista.

Alfamen ydin on hakkeruus. Se on erityspiirre ja toimintatapa, joka tarkoittaa jatkuvaa oppimista ja kehittämistä. Ennen kaikkea hakkeruus merkitsee yhdessä tekemistä ja sisukkuutta.

“Ensimmäisen kuukauden perusteella on helppo allekirjoittaa yhtiön arvot. Hakkeruus näkyy arjessa joka päivä”, huhtikuussa tehtävässä aloittanut Rinta kertoo.

”Sekä asiakkaat että työntekijät ovat meihin hyvin tyytyväisiä. Se jos mikä on kertomisen arvoista!”, hän muistuttaa.

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.