03.05.2024 Uutiset

Oikeusrekisterikeskus uusii 20 vuotta vanhan järjestelmän – Alfame voitti kisan uudistusurakasta

Alfame on valittu Oikeusrekisterikeskuksen järjestelmäuudistuksen toimittajaksi. Sopimuksen koko on 9 000 henkilötyöpäivää.

Oikeusrekisterikeskus (ORK) valitsi Alfamen täytäntöönpanojärjestelmänsä uudistuksen sopimustoimittajaksi. ORK on Alfamelle uusi asiakas.

Sopimuksen koko on 9 000 henkilötyöpäivää ja sopimuskauden pituus on kahdeksan vuotta hankintasopimuksen allekirjoituksesta.

Tarjouskilpailu tehtiin julkishallinnon hankintayhtiö Hanselin it-konsultointiin vuosille 2023–2028 solmiman dynaamisen hankintajärjestelmän sisäisenä kilpailutuksena. Tarjouksen jätti määräaikaan mennessä kaikkiaan neljätoista toimittajaa.

Alfame sai hankintapäätöksen tiedokseen 2.5.2024, ja päätös on lainvoimainen hankintalain mukaisen valitusajan päätyttyä.

“Tämä on upea mahdollisuus Alfamelle uuden julkishallinnon asiakkuuden kanssa. Sinetöimme voittomme erinomaisen tiimimme myötä, kun saavutimme parhaat pisteet tiimihaastattelussa”, sanoo Alfamen myyntipäällikkö Satu Rantanen.

Eroon tietoturvariskeistä

Täytäntöönpanojärjestelmän uudistushankkeen tavoitteena on turvata Oikeusrekisterikeskuksen täytäntöönpanotoiminnan toimivuus ja jatkuvuus. Hankkeessa kehitetään ja käyttöönotetaan uudistettu täytäntöönpanojärjestelmä.

Nykyisen vuonna 2004 käyttöönotetun täytäntöönpanojärjestelmän teknologia on tullut elinkaarensa päähän ja sen käyttöön liittyy keskuksen mukaan kasvavia riskejä tietoturvan ja toiminnan jatkuvuuden osalta. Samalla tietojärjestelmän ylläpito- ja kehittämiskustannukset ovat nousseet monien osamuutosten ja vanhan teknologian myötä kohtuuttoman suuriksi, keskus arvioi.

“Mahtavaa päästä aloittamaan yhteistyö tärkeän järjestelmän toimivuuden varmistajan roolissa. Tiimimme odottaa jo innolla pääsevänsä uudistamaan järjestelmää”, kertoo Alfamen toimitusjohtaja Janne Tirkkonen.

 


Oikeusrekisterikeskus (ORK) on oikeusministeriön hallinnonalan asiantuntijavirasto. Sen tehtävänä on vastata oikeusministeriön hallinnonalan keskeisten rekistereiden rekisterinpidosta ja tiedonhallinnasta sekä varallisuusrangaistusten täytäntöönpanosta. ORK vastaa oikeushallinnon tietojärjestelmien kehittämisestä ja ylläpidosta.

Alfame tekee ohjelmisto­kehitystä oikealla asenteella. Menestyksemme alkujyvä on hakkeruus. Se on meidän erityis­piirteemme ja toimintatapamme. Tutustu Alfameen tarkemmin: Inhimillistä koodia jo vuodesta 2004

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.