01.07.2020 Teknologia

Prosessiohjatut integraatiot Mule 4:lle – vauhtia ja tehoa alustan käyttöönottoihin

Mule 3:n tuki on päättymässä ja edessä on loikka Mule 4:ään. Vaikka 3:n tuki päättyy, 4:lta puuttuu perin tarpeellinen BPM-moduuli – päätimme siis korjata asian! Ennen kuin mennään siihen, kerrataan ensin, mistä oikeastaan on kyse.

Integraatiot auttavat ihmisiä suoriutumaan tehokkaammin tehtävistään. Tietokoneet suorittavat huomaamattamme tiedonsiirtoa ja tehtäviä. Näistä huomaamattomista tehtävistä muodostuu yleensä kriittisiä, koska suunnittelemme ja rakennamme omat tehtävämme niiden varaan. 

Mitä jos jonain päivänä integraatio ei toimikaan? Mistä voi tietää, milloin ja mikä meni pieleen?

Jotta integraatiot ovat tarvittaessa näkyviä, ymmärrettäviä ja jopa auttavat meitä korjaamaan aiheutuneet häiriöt, tulee ne mallintaa sellaisiksi. BPMN (business process model and notation) on yli 20-vuotias liiketoimintaprosessien mallintamisen menetelmä, joka auttaa meitä ymmärtämään ja kehittämään prosesseja. Se sopii myös verrattoman hyvin mallintamaan integraatioita, ja kaiken kukkuraksi nykyisillä BPM-moottoreilla voi myös ohjata koneellisia tehtäviä. BPM-moottorien avulla jokaiseen integraatioprosessiin saadaan välitön visuaalinen näkymä, jonka kautta myös ihmiset voivat tutkailla edistymistä ja tarvittaessa osallistua prosessin kulkuun.

Meillä Alfamella on pitkät perinteet prosessiohjattujen integraatioiden rakentamisessa: hanskaamistamme alustoista mainittakoon JBoss ESB ja jBPM sekä Mule 3 ja Activiti BPM. Mule 3 on kuitenkin nyt viimeisessä versiossaan, jonka normaali tuki loppuu ensi vuonna, eikä Mule 4:lle ole vielä BPM-moduulia. 

Vai onko sittenkin? Päätimme julkaista oman Mule 4 BPM -moduulimme Apache-lisenssillä, jotta voimme vauhdittaa Mule 4:n käyttöönottoja ja tukea innovaatioita alustan ympärillä. 

Sitähän me hakkerit ja konsultit lopulta haluamme – teknologian kaikkien saataville. Tutustu julkaisuumme GitHubissa! 

 

 

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.