22.12.2021 Uutiset

Tuemme joululahjoituksella vähävaraisten perheiden lasten harrastus­toimintaa

Korona-ajan jatkuessa yhä useampi lapsi jää harrastuksien ulkopuolelle perheen heikon taloudellisen tilanteen vuoksi. Harrastukset ovat tärkeä tapa estää lasten syrjäytymistä ja tuoda iloa heidän arkeensa – siksi ohjaamme joululahjoituksemme SOS-Lapsikylän kautta lasten harrastustoiminnan tueksi.

Kun kysyimme Alfamen hakkereilta heidän lapsuuden suosikkiharrastuksistaan, olivat vastaukset yhtä moninaisia kuin meidän väkikin. Löytyy rumpalia, kitaristia ja laulajaa. Skeittaajaa, karatekaa ja ratsastajaa. Pelaaminen nousee esiin useamman suusta kun taas steppaus taitaa jäädä yhden hakkerin erikoisuudeksi.

Osalla kiinnostuksenkohteet ovat sittemmin muuttuneet ammatiksi. Moni kehittäjistämme kertoo koodauksen alkaneen jo lapsena – C64 tuntuu olleen aikansa taikasana. Toisaalta eräs Alfamen myyjistä myöntää leikkineensä lapsuuden välitunneilla vuosia lähinnä kassakoneella ja muovirahalla.

SOS-Lapsikylän mukaan yhä useampi lapsi jättää harrastuksen aloittamatta tai lopettaa harrastuksen perheen heikon taloudellisen tilanteen takia. Korona-aika on osaltaan pahentanut tätä kehitystä.

Paras lahja on usein aineeton. Tänä vuonna alfamelaiset saivat äänestää, mitä hyväntekeväisyyskohdetta tuemme perinteisesti asiakaslahjoihin varatuilla rahoilla. Olen iloinen, että kohteeksi valikoitui juuri SOS-Lapsikylän Unelmista totta -toiminta, jolla turvataan harrastamisen mahdollisuus myös taloudellisesti haastavassa asemassa olevien perheiden lapsille.

Sillä harrastukset ja siellä luodut muistot ovat tärkeitä. Ja niiden pitäisi kuulua kaikille.

Lasten ilon merkeissä toivotamme kaikille hyvää joulumieltä!

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.