28.04.2022 Uutiset

Alfame lunasti jälleen paikkansa Suomen parhaiden työpaikkojen joukossa

Hurraa! Nousimme tänä vuonna kolmannelle sijalle Suomen parhaiden työpaikkojen listalla. Trust Index -henkilöstökyselyn mukaan 96 % alfamelaisesta on sitä mieltä, että kokonaisuudessaan tämä on todella hyvä työpaikka. 

Tämän vuoden Great Place to Work -tutkimuksessa saimme parhaat pisteet tasa-arvoon, integriteettiin, johtajuuteen ja yhteishenkeen liittyvissä kokonaisuuksissa. 

“Meillä kaikki toimivat arvojemme mukaisesti. Yhteistyö on myös johtamista leimaava tekijä ja alfamelaisten osallisuus on meillä erityisen tärkeää. Kehitämme itseämme ja organisaatiotamme yhdessä. Viestintä on avointa – kerromme asiat sellaisina kuin ne ovat ja avaamme myös taustat, jotka niihin vaikuttavat. Läpinäkyvyys ja kokonaiskuvan ymmärtäminen luovat perustan itseohjautuvalle kulttuurille”, toimitusjohtaja Janne Tirkkonen sanoo.

Takana on jo viisi vuotta Suomen parhaiden työpaikkojen top-kympissä. Miten hyvä sijoitus varmistetaan Alfamella myös tulevaisuudessa, kun maaginen sadan henkilön rajapyykki on nyt ohitettu?

“Herkkyydellä, kuuntelulla ja jatkuvalla kehittymisellä. Aistimme muutoksia ja tarpeita niin henkilöstöön kuin talon ulkopuolisiin asioihin liittyen ja reagoimme nopeasti. Keräämme paljon palautetta ja haluamme ymmärtää mitä tapahtuu. Kun tiedämme, mikä toimii ja mikä mättää, voimme vahvistaa ja korjata oikeita asioita”, Tirkkonen toteaa.

Kasvamme tasaisesti ja tällä tilikaudella pyrähdys on aiempaa reippaampi: luvassa on jopa 50 prosentin kasvu liikevaihdossa ja vuoden aikana on aloittanut yhteensä 34 uutta työystävää. Kasvuvauhti vaikuttaa tietysti myös työpaikan arkeen.

“Organisaation ja toimintamallin tarkastelu on jatkuvasti pöydällä. Emme voi tyytyä nykytasoon vaan meidän pitää skannata tulevia haasteita, oppia ja uusiutua. Ei kannata ehdoin tahdoin pitää kiinni tavanomaisista kaavoista ja malleista, vaan kysyä mitä ihmiset oikeasti tarvitsevat ja kehittää omia ratkaisuja”, Tirkkonen kertoo.

Great Place to Work -sertifiointi on tunnustus erinomaisesta työntekijäkokemuksesta, luottamukseen perustuvasta yrityskulttuurista ja sitoutuneisuudesta hyvän työpaikan rakentamiseen. Alfame on mukana tutkimuksessa jo kahdeksatta vuotta peräkkäin. Kasvun ja muutoksen keskellä koemme tärkeäksi työntekijäkokemuksen mittaamisen säännöllisesti. 

“Se, että tulokset ovat pysyneet priimana, osoittaa kulttuurimme vahvuuden.”

Lue tutkimustuloksista tarkemmin blogissamme

Great Place to Work tutkii työpaikkoja

Great Place to Workin mukaan hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät, ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä. Great Place to Work tutkii Suomessa vuosittain noin 160 organisaatiota ja on koonnut listan Suomen parhaista työpaikoista jo 20 vuoden ajan. Vastaava tutkimus tehdään yli 100 maassa ympäri maailmaa.

Alfamen matka Suomen parhaiden työpaikkojen joukossa:

Kuulostaako hyvältä? Alfame voi olla paras työpaikka myös sinulle! Etsimme jatkuvasti kehittymishalukkaita ja sisukkaita IT-alan osaajia Helsinkiin, Tampereelle, Rovaniemelle ja Kokkolaan. Tutustu urasivuihimme ja tsekkaa avoimet paikat!

Tutustu kulttuuriimme ja arvoihimme

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.