01.04.2019 Uutiset

Alfamen aprillipila - liiketoiminnan muutos vireillä

IMG_5272

Olemme päättäneet muokata liiketoimintastrategiaamme ja keskittyä tulevaisuudessa aiheisiin, jotka motivoivat koko henkilöstöämme eniten. Me Alfamella näemme panimoteollisuudessa suurta käyttämätöntä potentiaalia ja suuntaamme sinne enemmän voimavarojamme.

 Kiinnostuksemme panimoteollisuuteen on lisääntynyt menneen vuoden aikana. Oluen maku ja valmistusmenetelmät kiinnostavat ihmisiä ympäri maailmaa ja asiaan vihkiytyneitä harrastajia on valtava määrä. Suomessa pienpanimokulttuuri on nostanut pikkuhiljaa päätään ja kauppojen oluthyllyt ovat täyttyneet eri makuvaihtoehdoista. Me Alfamella olemme seuranneet innokkaasti Suomen olutkulttuurin kehitystä. Olemme järjestäneet yhteisiä maistelutapahtumia, joissa olemme yrittäneet päästä yhteisymmärrykseen siitä, mikä olutmaku olisi kaikista paras.

Makutestien lopputuloksena totesimme, että täydellistä olutmakua ei ole vielä olemassa. Mutta siitäpä saimme idean! Voisimme hyödyntää omaa ammattitaitoamme ja rakentaa datan pohjalta reseptin maailman parhaaseen olueen. Jos olemme datankäsittelyn ja järjestelmäintegraatioiden huippuammattilaisia, asiantuntemuksemme avulla saisimme kyllä tämänkin ongelman ratkaistua.

Tuumasta toimeen

Parhaat hakkerimme aloittivat sinnikkään työnsä suurten datamassojen kanssa. Meidän oli kehitettävä ohjelmisto, joka voisi erotella kaikki oluen makuvivahteet sekä analysoida suuren määrän ihmisten makumieltymyksiä. Data oli kerättävä ympäri maailmaa, sillä olimme asettaneet tavoitteeksemme maailman parhaalta maistuvan oluen valmistamisen.

Onneksi hakkerimme suhtautuivat työhönsä suurella intohimolla. Näin haastava projekti olisi voinut viedä heidän voimansa ja lopputulokseen pääseminen vaikuttaa mahdottomalta, mutta yhteistyöllä ja sisukkuudella he saivat esiin tulleet ongelmat taklattua. Projekti eteni kuin luonnostaan ketterän kehityksen projektimallin mukaisesti. Kaikilla hakkereillamme oli lupa kokeilla ja epäonnistua kokeiluissaan ja askel askeleelta lähestyimme tavoitettamme.

Ideasta liiketoiminnaksi

Projektitiimille annettiin projektin suorittamiseen puoli vuotta aikaa, mutta jo viiden kuukauden jälkeen resepti alkoi löytää muotonsa. Silloin kokoon kutsuttiin koko yrityksen edustajista valittu raati, joka ensimmäisen siemauksen jälkeen oli varma lopputuloksesta: tässä se on, maailman paras olut! Alfamen toimitusjohtaja Janne Tirkkonen kommentoi tapahtunutta:

"Sillä hetkellä tajusin, että olemme jonkun suuren äärellä. Olimme saaneet hakkeroinnilla, yhteistyöllä ja sinnikkyydellä aikaan jotain uskomatonta. Huomasin, että tässäkin projektissa yrityksemme arvojen mukainen toiminta tuotti tulosta", Janne kuvailee.

Maisteluhetken jälkeen jäljellä oli vain idean kaupallistaminen. Hakkerit olivat onnistuneet kehittämään reseptin suunnittelun yhteydessä tuotantotavan, jolla tuotannon kustannukset olisivat uskomattoman pienet. Me Alfamella laskimme yhteen yksi plus yksi ja ymmärsimme, että tuotteellemme tulisi olemaan todella suuri kysyntä, kukapa nyt ei maailman parasta olutta haluaisi!

IMG_5264

Toiminnan laajentuminen ympäri Suomen

Päätimme pienen pohdinnan jälkeen muuttaa Helsingin ja Kokkolan konttorimme panimoiksi, jotta saisimme tuotteen nopeasti jakeluun kuluttajille. Onneksi meillä on juuri aukeamassa toimitilat myös Rovaniemelle ja Tampereelle. Näiden toimitilojen käyttöönoton myötä saamme kasvatettua tuotantokapasiteettia tarpeeksi niin, että voimme vastata suomalaisten kuluttajien kysyntään. Kun tietoisuus keksinnöstämme leviää maailmalle, tarvitsemme koko Suomen laajuisen hakkeroijien verkoston, jotta voimme varmistaa toimintamme laadun.

Hakkeroinnin avulla saavutetun alhaisen litrahinnan ja Aprillipäivän kunniaksi haluamme tarjota kaikille nykyisille asiakkaillemme lavallisen uutuusoluttamme. Voitte ottaa meihin yhteyttä ja sopia lavan noutoajankohdasta soittamalla asiakaspalveluumme.

 

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.