Sami Nurmi henkilökuva
26.08.2022 Uutiset

Sami Nurmesta Alfamen tarjoomavastaava liiketoimintaprosessien automaatioon

Laadunhallinnan konkari Sami Nurmi nimitettiin Alfamen liiketoimintaprosessien automaatio -palvelun vetäjäksi

Ohjelmistoyritys Alfamen tuore tarjoomavastaava Sami Nurmi uskoo liiketoimintaprosessien automaation (Business Process Management, BPM) tuovan yritykselle kilpailuetua tulevaisuudessa. Erityisen alihyödynnettynä Nurmi kokee automaation ja digitalisoinnin teollisuuden prosesseissa. Nurmi aloitti uudessa roolissaan toukokuun alussa.

“Näen liiketoimintaprosessien automaation kehityksen alueena, jossa on jatkuvasti ja ehkä loputtomasti varaa kehittää ja hioa prosesseja eteenpäin. On mahtavaa, että Alfame on hypännyt tähän maailmaan mukaan ja toteuttanut muun muassa PONSSElle prosessialustan”, Nurmi kommentoi.

Alfamen liiketoimintaprosessien automaatio -palvelussa on teknisesti kyse keskitetystä prosessialustasta tai -orkestraattorista, jonne kaikki prosessin vaiheet mallinnetaan ja siihen liittyvä tieto ohjataan. Alustalle mallinnetut prosessit voivat myös olla toisilleen alisteisia tai linkittyä keskenään. Yksittäisten prosessivaiheiden automatisointiin voidaan käyttää eri tekniikoita, kuten ohjelmistorobotiikkaa.

Nurmea tarjoomassa kiehtoo erityisesti tarkastelun kokonaisvaltaisuus ja läpinäkyvyys.

“Kun yritys tähtää kohti tavoitteitaan, on kokonaisuuden hahmottaminen ja pilkkominen osakokonaisuuksiksi ensiarvoisen tärkeää prosessin hallittavuuden kannalta. Ei hyödytä jäädä viilaamaan tiettyä osaa tai pullonkaulaa, jos prosessi sakkaa samanaikaisesti tai seuraavaksi toisaalla”, Nurmi tiivistää.

Vaikka kokonaisuuden hallinta on keskiössä, Nurmen mukaan voi ja on hyväkin edetä kehityksessä askeleittain. Ymmärrys automaation tuomista mahdollisuuksista kasvaa työn edetessä ja samalla selkeytyy se, mihin panostuksia kannattaa seuraavaksi kohdistaa.

Alfamelle Nurmi siirtyy Konecranesilta, jossa hän johti laadunhallinnan ja devops -käytäntöjen edistämistä. Kokemusta Nurmelle on karttunut laajasti myös projektinhallinnan ja sovelluskehityksen sekä myynnin ja markkinoinnin tehtävistä, niin yritysmaailmassa kuin julkishallinnon organisaatioissa.

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.