Alfamen kehitystiimi pöydän äärellä
28.11.2022 Uutiset

DigiFinland jatkaa sähköisten perhepalveluiden kehitystä – Alfamelle jatkosopimus

DigiFinlandin sähköisen perhekeskuksen kilpailutus herätti laajasti kiinnostusta, kun peräti 16 toimittajaa jätti tarjouksen kahteen osa-alueeseen. Ketterän kehittämisen asiantuntijatiimin kilpailutuksen voitti Alfame.

DigiFinland on kilpailuttanut sähköinen perhekeskus -kokonaisuuden jatkokehityksen. Sähköinen perhekeskus on yhteiskunnallisesti merkittävä kokonaisuus, joka kokoaa perheiden, nuorten ja lasten terveyteen, kehitykseen ja hoitoon liittyvät palvelut sähköisesti yhden digipalvelun alle.

Kilpailutus koostui kahdesta erillisestä osa-alueesta. Ensimmäisessä osa-alueessa haettiin asiantuntijatiimiä palvelukeskuksen ketterään kehittämiseen. Hankinnan ennakoitu arvo on 5 600 000 euroa vuosille 2023–2026 ja voittajaksi valikoitui Alfame Systems Oy. Alfame sai parhaat vertailupisteet niin hinnan kuin laadun osalta. Varatoimittajiksi ensimmäiselle sijalle päätyi Tieto Finland
Oy ja toiselle sijalle Ambientia Oy.

“Sähköinen perhekeskus on malliesimerkki siitä, miten tärkeiden asioiden parissa kehittäjät pääsevät julkishallinnon asiakkuuksissa parhaimmillaan työskentelemään.

Samuli Soini
Julkishallinnon liiketoimintavastaava, Alfame

Perheille ja lapsille suunnatut palvelut koskettavat monia, ja on hienoa, että voimme työllämme auttaa tuomaan nämä palvelut yhä helpommin kaikkien saataville”, kommentoi Alfamen liiketoimintavastaava Samuli Soini.

Alfame toimii Sähköisen perhekeskuksen nykyisenä ketterän kehityksen toimittajana. Yhteistyö alkoi syksyllä 2021 ja sen ensimmäisessä vaiheessa on toteutettu Omaperhe kokonaisuus, jonka hyvinvointialueet voivat ottaa käyttöön vuodesta 2023 lähtien. Nuorten ja ammattilaisten kokonaisuudet valmistuvat myöhemmin keväällä 2023.

“Sähköinen perhekeskus on moniulotteinen kokonaisuus, mitä tehdään yhteistyössä
hyvinvointialueiden, kansallisten toimijoiden, kolmannen sektorin ja toimittajien kanssa. Meille on tärkeä saada hyvät kumppanit kehitykseen”, tiivistää Jenny Vuollet, DigiFinlandin hankkeet & kehitys yksikön johtaja.

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.