18.12.2019 Uutiset

Joululahjamme: sovelluskehitystä lastensuojelun tueksi

Hyvää joulun aikaa! Juhlan kunniaksi olemme jälleen lahjoittaneet aikaamme ja asiantuntemustamme hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna jatkoimme yhteistyötä Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa ja käärimme pakettiin reilun satsin jatkokehitystä järjestön käyttämään sovellukseen. Sen avulla toiminnan seuranta ja mittaaminen onnistuu entistä sutjakammin.


Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien hyväksi. Se edistää lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä tasapainoisiksi ihmisiksi sekä lapsiperheiden hyvinvointia tarjoamalla vertaistukea, tietoa vanhemmuudesta ja luomalla osallistumismahdollisuuksia.

MLL järjestää esimerkiksi tapahtumia, perhekahvilatoimintaa ja koulutuksia sekä tuottaa vanhemmille ja ammattikasvattajille suunnattuja materiaaleja. Keskusjärjestö on Helsingissä, piirejä on kymmenen ja pääasiassa vapaaehtoisvoimin pyöriviä paikallisyhdistyksiä satoja ympäri Suomen. Toiminnan kattava seuraaminen ja tilastointi Arvoksi nimetyllä sovelluksella helpottaa järjestötoiminnan analysointia ja suunnittelua.

Arvo-sovelluksen ansiosta MLL saa tärkeää tietoa vapaaehtoistoimintaan vaikuttavista asioista, ja sitä kautta pystytään tukemaan vapaaehtoisten järjestämää toimintaa paremmin. Esimerkiksi tapahtumien suosion perusteella osataan järjestää lisää perheitä kiinnostavia tapahtumia. Sovellus auttaa myös järjestötoiminnan resursoinnissa. Hajanaisista tiedostoista ja irrallisista paperilapuista on päästy eroon, kun kaikki tieto on saatu keskitettyä samaan paikkaan.

”Olemme kiitollisia Alfamelle tästä joululahjasta. Arvo auttaa meitä tunnistamaan vapaaehtoisten tarpeita paremmin ja näin pystymme tukemaan heitä järjestämään toimintaa lapsille ja perheille paremmin”, kertoo perhekeskustoiminnan päällikkö Tarja Satuli-Kukkonen Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

”Haluamme auttaa hyvää tekeviä järjestöjä auttamaan lahjoittamalla heille osaamistamme ja asiantuntemustamme. Aloite pro bono -projekteihin on tullut omalta henkilöstöltämme. Asiakkaamme tekevät tämän työn mahdolliseksi”, Alfamen toimitusjohtaja Janne Tirkkonen sanoo.

Tänä vuonna toteutettu sovelluksen jatkokehitys vastaa kokeneen asiantuntijan yhden kuukauden työpanosta. Lue tarkemmin projektista ja yhteistyöstämme Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. 

Suurkiitokset asiakkaillemme, joiden ansiosta voimme jälleen tarjota apuamme ja osaamistamme lasten ja nuorten parhaaksi. Toivotamme kaikille hyvää joulua ja erinomaista uutta vuotta!

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.