23.02.2015 Uutiset

Suomen paras julkishallinnon ohjelmistoprojekti

Tuotannon tehokkuuden mittauksessa Alfame saavutti tähän saakka parhaat tulokset Suomen vertailuaineistossa, kun Patentti- ja Rekisterihallitus mittautti taloushallinnon maksujen kohdistus -ratkaisun, kansainvälisesti tunnettuun toimintopisteanalyysiin pohjautuen.

Tulos: 377 toimintopistettä, 2,7 kk, 16 K€ = erittäin nopea ja tuottava projekti:

SuomenParas_IT_kuva1

SuomenParas_IT_kuva2

Mittauksen suoritti 4SumPatners

 

Ratkaisun kuvaus

Maksujen kohdistusratkaisun kautta käsitellään kaikki PRH:n pankkitapahtumat. Ennen maksujen kohdistusratkaisun toteuttamista työ tehtiin manuaalisesti Excelin avustuksella.

Nykyinen järjestelmä tehostaa merkittävästi maksutapahtumien käsittelyä. Alfame toimii PRH:n kumppanina myös ratkaisun ylläpidon ja jatkokehityksen suhteen.

 

– PRH:n tapa toimia tilaajana osoittaa, että myös julkishallinnon puolella voidaan onnistua it-projekteissa, etenkin jos toiminnassa yhdistyy ketterä kehitysmalli ja ymmärrys asiakkaan toimintaympäristöstä. Siihen tarvitaan tilaajan ja toimittajan ajatusten vaihtoa avoimesti ja ratkaisukeskeisesti, kertoo toimitusjohtaja Kai Korpi.

– Olemme tehneet PRH:n kanssa yhteistyötä jo useiden vuosien ajan ja yhdessä heidän kanssaan olemme kehittäneet useita hyviä käytäntöjä, joiden avulla onnistumisia on tullut runsaasti.

 

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.