Alfamen integraatioheimon hackathon
21.06.2023 Alfame työpaikkana

Hackathonit osana oppimisen kulttuuria

Mitä saadaan aikaan kun yhdistetään osaavat hakkerit, toimiva tekniikka ja huikeat puitteet luonnon helmassa? Tietysti unohtumaton hackathon!

Alfamen hackathoneissa tärkeintä on uusien asioiden tutkiminen, koodaus ja rento hauskanpito. Tänä keväänä jokainen tekkiheimomme järjesti oman hackathonin, jossa vahvistettiin myös heimon identiteettiä ja yhteenkuuluvuutta. Fronttiheimo kokoontui Kalajoella, integraatioheimo suuntasi Längelmäveden rannalle Orivedelle ja .NET-heimo reissasi Nuuksioon, Espooseen.

Yksi ydinarvoisamme on oppiminen, ja hackathonit ovat aina olleet tärkeä osa kulttuuriamme. Ne tarjoavat meille matalan kynnyksen mahdollisuuden tutkiskella itseä kutkuttavia asioita, oppia uutta sekä hakkeroida omaa tekemistämme ketterämmäksi.

Tervetuloa kyytiin integraatioheimon hackathon-viikonloppuun!

 

terassilla_istuskelu_hackathon2023_DSC02872

Majoituimme huikeissa maisemissa Orivedellä Längelmäveden rannalla. Hakkerimme saivat halutessaan nauttia niin omista mökeistään kuin päärakennuksessa majoittautumisesta. Puitteet olivat viimeisen päälle porealtaineen, paljuineen ja saunoineen, ja sääkin suosiollinen.


janne_isoaho_hackathon2023_DSC03084

Integraatioarkkitehtimme Janne suunnisti tiimiin, jonka aiheena oli hakkeroida tarjousprosessiamme. “Odotan, että saadaan aikaiseksi jotain mitä voi ylpeydellä esitellä ja oikeasti hyödyntää, esimerkiksi tarjousprosessia suoraviivaistamalla. Valitsin tämän projektin, koska myynnin rajapinnassa työskentely kiinnostaa”, Janne kertoi. 

 

mikko_vauhkonen_hackathon2023_DSC02954

Myös rekrytointi päätyi hakkeroinnin kohteeksi. Integraatioarkkitehtimme ja rekrytointivastaavamme Mikko betaversioi haastattelurunkoja, jotta porukkaamme päätyisi parhaiten meille soveltuvia osaajia.

 

paljun_korjaus_hackathon2023_IMG_2359

Ensimmäisen illan paljuilu meinasi kaatua teknisiin ongelmiin, mutta mikään ongelma ei ole hakkereillemme ylitsepääsemätön! Paljun vesipumpun imuletkun korjaamiseen käytettiin kekseliäästi lusikkaa ja halukkaat pääsivät kuin pääsivätkin paljuun.

 

aliaspeli_hackathon2023_DSC02904

Aliaksen kuninkuudesta käytiin kiivasta vääntöä sekä perinteisessä, että lennosta sovelletun Pictionaryn muodossa.

 

fläppitaulu_sami_juho_hackathon2023_DSC03121

Välillä vanha kunnon fläppitaulu toimii ideointiin parhaiten. Juho ja Sami pohdiskelivat teknisen analyysin soveltamista neuroverkoilla ennustamiseen. Keskeistä heidän projektissaan oli ymmärtää talousteorian ja neuroverkkoteorian perusteet. Samin vahvuus oli tekninen osaaminen ja Juho puolestaan paneutui teoreettiseen puoleen.

 

jani_haglund_hackathon2023_DSC03264

Tech Leadimme Jani esittämässä tiiminsä kanssa Camel K:lla toteutettavaa diilibottia. Idean aatteellisena johtajana toimi liiketoimintavastaavamme Samuli. "Diilibotin ideana on hakea julkishallinnon tarjouspyynnöt integraatiolla Hilmasta ja viedä ne LinkedIniin. Diilibotin avulla säästyy aikaa manuaaliselta tiedonhaulta ja tarjouspyynnöille saadaan LinkedInissä laajempaa näkyvyyttä ja tätä kautta mahdollisesti enemmän tarjoajia. Idea lähti aidosta asiakastarpeesta", Jani kertoi.

 

perttu_tulokset_hackathon2023_IMG_2521

Integraatiokehittäjä Pertun häkkäyskohteena oli työaikalaskuri, jonka teknologiastäkkinä toimi ReactJS, Firebase ja Vercel.

 

samuli_mimmi_hackathon2023_DSC03052

Myös myynti ja rekrytointi löivät viisaat päänsä yhteen. Liiketoimintavastaavamme Samuli opasti rekrytoijaamme Mimmiä, kuinka tekoälyä voi hyödyntää myyntitapaamisissa ja tarjousprosessissa.

 

mira_hannuksela_hackathon2023_IMG_2365

People Development Partnerimme Mira tarjosi tarjosi tiukan ruuvailun ohessa hakkereillemme coachausta. Mira pääsi treenaamaan omaa valmennuksen työkalupakkiaan ja koutsattavat oivaltamaan ratkaisun avaimia solmuihinsa, win-win!

 

mimmi_henna_solaniemi_luonto_hackathon_2023_IMG_7200

Lauantaina innokkaimmat ulkoilijat tutkiskelivat myös Solaniemen upeita luontopolkuja. Näissä maisemissa niin silmä kuin aivot lepäsivät ja energiavarastot täyttyivät. Mikä ihana auringonpaiste ja tietysti se paras seura!

 

sami_nurmi_hackathon2023_IMG_2485

Porukastamme löytyy myös valokuvauksen taitajia. Sami ikuisti osan tämänkin blogikirjoituksen otoksista ja taltioi hakkereita omassa elementissään.

 

sami_kleemole_hackathon2023_IMG_2573

Lauantain päätteeksi kaikki esittelivät omat projektinsa. Arkkitehtimme ja asiakasvastaavamme Sami esittelemässä oman projektinsa lähtökohtia ja lopputulemaa. Osakekurssilaskuri sai heti joukostamme innokkaita testaajia.

 

halkopino_hackathon2023_IMG_2308

Yhteistyöllä ja hakkeruudella asiat aina järjestyvät. Halkopino täällä, palju tuolla – pari neliötä puuta siirtyi paikasta a paikkaan b yhdessä hujauksessa, kun roolitus oli selkeä ja apu lähellä.

 

laituri_längelmävesi_hackathon2023_DSC02947

Längelmävesi tarjosi parastaan! Rohkeimmat uskaltautuivat pulahtamaan saunomisen ohessa myös hyiseen avantoon.

 

juho_muuraiskangas_jacussi_hackathon2023_DSC02940

Tiiviin tutkimisen ja uuden oppimisen vastapainona oli vapaata rentoutumista. Hakkereita hemmoteltiin myös Jacuzzilla. Opimme myös, mikä on porealtaan ja jacuzzin ero.

 

ryhmäkuva_hackathon2023_DSC03299

Sunnuntaiaamuna laitettiin kamat kasaan. Seitsemän projektia, laskematon määrä tunteja saunassa ja poreissa, ruokaa koko komppanian edestä ja oppimiskäyrä korkealla. Seuraavaa hackathonia odotellessa!

Blogin on kirjoittanut Alfamen rekrytoija & People Partner Mimmi Mönkkönen. 

Muita kirjoituksia aiheesta

07.02.2024
Alfame työpaikkana

Näin perehdytetään uusi hakkeri

Alfamella uusien työntekijöiden kokemus perehdytyksestä on aina ollut huippulukemissa. Läksimme Mirkan matkaan tutustumaan, kuinka homma toimii.

05.12.2023
Alfame työpaikkana

Kysyimme: Mitä hakkeruus sinulle merkitsee?

Hakkeruus on Alfamen muutosvoima. Se sulkee syliinsä tärkeät arvomme ja on koodattu jokaiseen alfamelaiseen. Meille se on ratkaisu maailman kaikkiin ongelmiin.

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.