mirka_uusin
07.02.2024 Alfame työpaikkana

Näin perehdytetään uusi hakkeri

Alfamella uusien työntekijöiden kokemus perehdytyksestä on aina ollut huippulukemissa. Läksimme integraatiokehittäjä Mirkan matkaan tutustumaan, kuinka homma toimii.

Kun Mirka Poikelin astuu ensimmäistä kertaa sisään Alfamen Tampereen toimistolle, vastassa on iloinen joukko työystäviä. Esihenkilö Sami kutsuu ensin aamukahveille, sitten otetaan kone haltuun ja kierretään tutustumassa toimistossa. Lounaalle mennään porukalla. Iltapäivän aikana Mirka sukeltaa Alfamen kulttuuriin ja yhteisiin toimintatapoihin HR:n kanssa.

Ekan päivän fiilikset ovat katossa.

“Olen innoissani, kun pääsen kasvamaan ja kehittymään yhdessä uusien työkavereiden kanssa”, Mirka kertoo.

Kulttuuri tutuksi jo rekrytoinnin aikana

Mirka työskentelee etänä Ähtäristä. Perehdytysprosessissa on otettu huomioon mahdollisuus tavata työkavereita ja tunnustella kulttuuria myös livenä. Ensimmäiset päivät Tampereella sujuvat hyvin, jonka jälkeen siirrytään virtuaaliperehdytykseen.

“Vastaanottaminen taloon on sujunut erittäin hyvin. Kollegat on olleet erittäin ystävällisiä ja avuliaita ja saaneet minut tuntemaan itseni heti alusta lähtien aidosti tervetulleeksi”, Mirka kertoo.

Alfamella arvot ovat käsin kosketeltavissa arjessa ja vahvasti näkyvillä jo rekrytoinnin ja perehdytyksen ensiaskeleilla. Oppimisesta, yhteistyöstä ja sisukkuudesta puhutaan esimerkiksi yhteisissä perehdytystilaisuuksissa ja läpi koeajan jatkuvissa säännöllisissä palautekeskusteluissa. 

“Jo haastatteluvaiheessa välittyi kuva hyvästä yhteishengestä sekä avoimesta ja innostavasta ilmapiiristä. Ensimmäiset kuukaudet uudessa työssä ovat vain vahvistaneet näitä mielikuvia. Yhteistyö on ollut sujuvaa ja työystävien motivoituneisuus, ammattitaitoisuus sekä omistautuminen työlleen näkyy ja tarttuu”, Mirka kuvailee.

Palaute auttaa onnistumaan

Tavoitteemme on, että uudet hakkerit pääsevät nopeasti kiinni asiakasprojektiin ja osaksi tiimiä. Mirkan kohdalla tämä tapahtuu hyvin vauhdikkaasti.

“Aloitin heti ensimmäisestä päivästä alkaen asiakasprojektissa, joten kaikki aika on mennyt heti tehokkaasti asiakkaan tehtävien parissa. Talon sisäinen perehdytys sujui kuitenkin siitäkin huolimatta hyvin.”

Sujuvuutta perehdytykselle tuovat selkeät materiaalit, kollegojen tuki ja hyvä tsekkilista, josta kokonaisuutta voi helposti seurata. 

“Alfame on panostanut siihen, että tarvittavat tiedot ovat helposti saatavilla. Suunnitelmallisella perehdytysprosessilla ja seurannalla on varmistettu sujuva sopeutuminen talon tapoihin ja työtehtäviin”, Mirka kertoo.

Uusien työntekijöiden kanssa käydään myös säännöllisiä palautekeskusteluja koeajan aikana. Niissä pohditaan yhdessä mikä on sujunut hyvin ja käydään läpi yhteisiä toimintatapoja. Lisäksi tiimikavereilta kerätään palautetta, joka tsemppaa ja auttaa keskittymään oikeisiin asioihin. Palautekeskusteluissa oman heimon johtoporukka tulee tutuksi.

Oppimista tuetaan monin keinoin

Perehdytystä tukee materiaalien ja keskustelujen lisäksi henkilökohtaisesti räätälöity oppimissuunnitelma. Sen avulla kukin voi ohjata oppimistaan omaa urapolkuaan tukevaksi. Omaehtoisista opinnoista työntekijät kuittaavat palkan päälle koulutusbonuksia.

“Tällä hetkellä tavoitteena on kerryttää syventävää osaamista web-teknologioista, integraatioista ja ohjelmistoarkkitehtuurista nykyisen ja tulevien projektien tarpeita silmällä pitäen”, Mirka kertoo.

Oman oppimissuunnitelman steppejä ei tarvitse pohtia yksin. Suunnitelma laaditaan yhdessä heimon kanssa ja hyväksi havaituista kirjoista ja kursseista vinkataan yhteisellä Slack-kanavalla. Perehdytys jatkuu asiakasprojektiin sukeltamalla ja työssä oppimalla.

Jatkuva oppiminen oli Mirkalle yksi syy valita Alfame.

“Innostun helposti uusista asioista ja motivoidun mahdollisuudesta oppia uutta ja kehittää itseäni. Ala kehittyy jatkuvasti ja haluan pysyä ajan tasalla uusimmista trendeistä ja teknologioista. Tykkään toimia monipuolisissa tehtävissä ja erilaisten asiakkaiden kanssa sekä olla mukana löytämässä ratkaisuja heidän haasteisiinsa.”

Alfamella mitataan tulokaskokemusta perehdytysprosessin eri vaiheissa. Uusien työntekijöiden kokemus perehdyttämisestä on tällä hetkellä huimat 3,8 / 4.0. 

Teksti: Mimmi Mönkkönen & Susanna Huhmarniemi

 

Muita kirjoituksia aiheesta

05.12.2023
Alfame työpaikkana

Kysyimme: Mitä hakkeruus sinulle merkitsee?

Hakkeruus on Alfamen muutosvoima. Se sulkee syliinsä tärkeät arvomme ja on koodattu jokaiseen alfamelaiseen. Meille se on ratkaisu maailman kaikkiin ongelmiin.

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.