01.07.2016 Alfame työpaikkana

Kubiikkelista aurinkoon

Aamu sarastaa ja aurinko paistaa jälleen pilvettömältä taivaalta. Kello on kohta kahdeksan ja on aika soittaa päivän ensimmäinen asiakaspuhelu. Vielä ehtii kuitenkin nauttimaan lasillisen itsepuristettua appelsiinimehua ennen kuin siirryn kattoterassille puhelua varten, jotta en herättäisi lapsia vielä näin aikaisin. Onhan sentään kesä ja lapsilla on vapaata koulusta. 

On helppo virittyä positiiviseen ja reippaaseen mieleen kun vieno tuuli viilentää jo kuumana paistavan auringon säteitä. 

Parin puhelun jälkeen päätän käydä lenkillä ennen kuin ilma lämpenee liikaa. Virkistävän lenkin ja suihkun jälkeen onkin mukavaa hakea tuoreita hedelmiä ja muita aamupalatarpeita kävellen lähikaupasta. 

Näin alkaa tyypillinen etätyöpäiväni Espanjan Costa Blancassa. Tämä kaikki on meillä mahdollista, koska haluamme olla edelläkävijöiden joukossa muuttamassa suomalaista työelämää ja -kulttuuria. Mistä tiedämme olevamme edelläkävijöitä? Yksi hyvä mittari on esimerkiksi Tero Peltolan SYKE mittari, jolla voi helposti arvioida oman organisaation nykytilaa digitaalisten työvälineiden ja yhteisöllisyyden hyödyntämisessä.

Suomalaisilla on viimeisten tutkimusten mukaan hyvät valmiudet hyödyntää digitalisaation mukana tuomia mahdollisuuksia, mutta hyvät ja toimivat toteutukset vielä monesti puuttuvat. Me olemme hyödyntäneet etätyömahdollisuutta jo kauan johtuen osittain siitä, että Pohjanmaalla, josta yrityksemme on kotoisin, on joskus pitkätkin välimatkat työpaikan ja asunnon välillä. Tänä päivänä suurin syy on kuitenkin se, että haluamme mahdollistaa työn tekemisen niin, että sitä voi tehdä kulloiseenkin tilanteeseen sopivimmalla tavalla. Tämä puolestaan lisää positiivisesti henkilöstökokemusta, jonka uskomme vaikuttavan suotuisasti myös asiakaskokemukseen. Tähän teoriaan luottavat monet muutkin kuten vaikkapa Virginin Richard Branson. Nämä kaksi teemaa, henkilöstökokemus ja asiakaskokemus ovatkin meille tärkeimpiä päätöksenteon kriteerejä. 

Me haluamme olla Suomen luotettavin ohjelmistoyritys. Toimivan etätyön perusta onkin luottamus, jonka olemme nostaneet keskiöön yrityksemme strategiassa. Tästä voit lukea lisää toisesta blogistamme

Suomi tarvitsee kilpailukykyä ja se edellyttää muutakin kuin vain työn kustannusten alentamista. Innovaatiot ovat keskeisessä roolissa varsinkin digitalisaation aikakaudella. Innovaatioita edistäviä tekijöitä on monia, mutta näistä tunnistettuja ovat ainakin rohkea dialogi, erilaisten ihmisten ja ajatusten törmäyttäminen ja olosuhteet. Nämä kaikki on mahdollista saada toteutumaan tämän päivän digitaalisilla työkaluilla ja toimivalla etätyöllä. Etätyössä esimerkiksi olosuhteet on mahdollista muuttaa perinteisestä hyvinkin erilaiseksi. Kun mieli lepää esimerkiksi palmun alla voi se tuottaa hyvinkin erilaisia ajatuksia kuin vaikkapa avokonttorin kubiikkelissa kuunnellen vesisateen ropinaa. 

Tutustu tarkemmin kulttuuriimme ja avoimiin työpaikkoihin

Muita kirjoituksia aiheesta

05.12.2023
Alfame työpaikkana

Kysyimme: Mitä hakkeruus sinulle merkitsee?

Hakkeruus on Alfamen muutosvoima. Se sulkee syliinsä tärkeät arvomme ja on koodattu jokaiseen alfamelaiseen. Meille se on ratkaisu maailman kaikkiin ongelmiin.

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.