23.04.2015 Alfame työpaikkana

Kokemuksiani Alfamesta työpaikkana

Lue liiketoiminnan kehityspäällikkö Marko Heintien kokemuksia Alfamesta työpaikkana. Hän on aloittanut työskentelyn loppuvuodesta 2014 ja pohdiskelee nyt kokemuksiaan ensimmäisiltä kuukausilta sekä syistä jatkaa hommissa: 

Kuvassa kirjoittaja yhdessä arkkitehti Jukka Pelto-Ahon kanssa henkilöstöpäivänä tutustumassa kuntonyrkkeilyyn ja toisiinsa.

Aloitin Alfamella työskentelyn marraskuussa 2014. Näin koeajan jälkeen aloin pohdiskelemaan kokemustani ensimmäisiltä kuukausilta sekä syistä jatkaa näiden hommien parissa.

Sovelluskehitys on mielenkiintoinen ala. Tämä on mielestäni luonnehdinta, jota kuulee harvemmin. Suuren yleisön – jos sovelluskehityksellä sellaista on – mielipiteet tuntuvat kuuluvan vaihtoehtoihin:

A. Tylsää! Nuoremmat internationaalit lausuvat tämän boooring!, siinä on vissi ero.

B. Ei kiinnosta, ellei se ole iSovelluskehitystä. Jos on, haluan niitä kaksi.

C. Tuohan on ihan salatiede-alkemiaa, pakko olla pahasta. Kielletään se!

Kaikkia vastaajaryhmiä yhdistää taipumus käyttää useita tunteja kissavideoiden (tai vastaavien) katselemiseen.

Oma kokemukseni sovelluskehityksen parista on, että se on sekä kiehtova että hyvin ainutlaatuinen ala. Tässä yhdistyy meille suomalaisille turvallisuudentunnetta tuova asiakeskeisyys, mutta myös ihmiset ja yksilöt. Sovellus on puhtaasti tekijänsä osaamisen, ajan ja vaivan lopputulosta. Ja silloin kun joku pistää nämä peliin, lopputulos kantaa tekijänsä persoonallista jälkeä.

Neljän ensimmäisen kuukauden aikana huomasin, että Alfame yrityksenä on sisäistänyt tämän. Töissä on ihmisiä, ei ID-numeroita.

Millaisia ihmisiä Alfamella on?

Vaikka porukkamme ei arkista olekaan, niin sana arkijärkinen kuvaa meitä hyvin. Halusin kertoa muutaman esimerkin miten tämä näkyy arjessamme:

Tasapaino - Mailla ja mannuilla kuulutettu työn ja vapaa-ajan tasapaino on tärkeässä roolissa. Tätä symboloi parhaiten ylpeydenaiheemme, Alfamen Olutkerho. 

Tekeminen - Vaikka keskustelua käydään ja asioita voi pyöritellä monelta eri kantilta, keskitymme tekemiseen. Useimmiten vieläpä järkevään sellaiseen.

Rentous - Pönötys on out. Pikkutakki päällä saa olla ja kravatti sopii tiettyihin tilanteisiin mutta itseisarvoa niillä ei ole.

Viimeiseksi, arvot ovat aihe, joita itse kukin tulee aika-ajoin miettineeksi.

Alfamen arvot näkyvät toiminnassa

Suuri osa mieltämme rikkirepivistä ristiriitatilanteista tuntuu kumpuavan tilanteista, joissa sisäistämämme arvot ja toiminta eivät kohtaa. Usein nämä tapahtuvat työelämässä.

Lienee siis luonnollista, että myös moni yritys puhuu paljon yhteisistä arvoistaan, jotka toimintaa alleviivaavat. Ja nimenomaan puhuvat, niiden toteutus jää epätäydellisessä maailmassa usein niin ja näin.

Uudempana työntekijänä on aina mahdollisuus hetken aikaa katsoa ympärillä olevaa porukkaa ulkopuolisen silmin, kuinka sanat ja teot kohtaavat. Halusin päättää tämän pohdintaan siitä, miten Alfamen arvot näkyvät jokapäiväisessä työssämme talon sisällä muutaman esimerkin kautta.

Pätevä - Osaamisen taso jaksaa iloisesti yllättää. Arkkitehtimme ja projektipäällikkömme ymmärtävät kokonaiskuvan hämmentävän hyvin epätäydellisten tietojen pohjalta. Ja mikä tärkeämpää, he osaavat esittää oikeat jatkokysymykset.

Avoin - Saunaillat.

Rehellinen - Kollegani kertovat rehellisesti mitä osaavat ja mitä eivät, millaisia ovat ja millaisia eivät ole. Tiedän, että voin luottaa heidän sanaansa.

Ahkera - Vaikka ensivaikutelmalta tämä sotii vastaan ylistämääni työn ja vapaa-ajan tasapaino, on aika näky kun aamulla tulet toimistolle ja löydät sieltä työkaverisi sohvalta nukkumasta, jotta asiakkaalle luvattu työ saadaan valmiiksi ajoissa. Respect.

Sisukas - Erään kuukausittain järjestettävän henkilöstöiltamamme yritys urheilulliseen ohjelmanumeroon, kuntonyrkkeilyyn. Tragikoomisen treenaamisen lisäksi saimme tunnustusta periksi antamattomasta asenteestamme.

Onneksemme, kertomaansa perustuen, asiakkaamme huomaavat samat arvot toiminnassamme.

Tutustu tarkemmin kulttuuriimme ja avoimiin työpaikkoihin

Muita kirjoituksia aiheesta

07.02.2024
Alfame työpaikkana

Näin perehdytetään uusi hakkeri

Alfamella uusien työntekijöiden kokemus perehdytyksestä on aina ollut huippulukemissa. Läksimme Mirkan matkaan tutustumaan, kuinka homma toimii.

05.12.2023
Alfame työpaikkana

Kysyimme: Mitä hakkeruus sinulle merkitsee?

Hakkeruus on Alfamen muutosvoima. Se sulkee syliinsä tärkeät arvomme ja on koodattu jokaiseen alfamelaiseen. Meille se on ratkaisu maailman kaikkiin ongelmiin.

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.