Liike­toiminnan kehitys ja automaatio

3_Palvelut_prosessiautomaatio_T_0488_732x631

Yhteistyöllä tuottavampia prosesseja

Liiketoimintaa ja siihen liittyviä prosesseja kannattaa kehittää jatkuvasti ja ketterästi kokeillen. Emme tavoittele pikavoittoja, vaan uskomme pitkäjänteiseen kumppanuuteen. Palvelumme lähtevät aina liikkeelle kokonaisuuden ymmärtämisestä – prosesseissa kun tuppaa olemaan yllätyksiä ja inhimillisiä viiveitä, jotka jäävät johdolta pimentoon.

Me tunnistamme ja puramme liiketoimintanne pullonkaulat pala kerrallaan ja ketterästi kehittäen. Emme syö elefanttia kerralla, vaan todennamme liiketoimintaprosessien automaatioon liittyvien ratkaisujemme toimivuuden ensin yksittäisen kriittisen prosessin osalta.

Ensimmäiselle automatisoinnin kohteelle teemme kannattavuuslaskelman (ROI) yhdessä asiakkaan kanssa. Näin ei tarvitse arvuutella, kannattaako prosessien kehittämiseen satsata kokeilun jälkeen lisää.

Investointi kannattaa aina. Tässä autamme mielellämme.

Palvelumme hyödyt

Tehokkuuden kasvu

Tehokkuuden ja kannattavuuden kasvu

Hyvin suunnitellut ja optimoidut liiketoimintaprosessit parantavat yrityksen suorituskykyä ja kykyä päästä tavoitteisiin. Prosessien hallinta ja automatisointi nopeuttaa ja selkeyttää prosesseja, jolloin liiketoiminnan tehokkuus paranee ja kannattavuus kasvaa.

Kustannussäästöt

Kustannus­säästöt

Tavoitteemme on vähentää liiketoiminnan operatiivisia kustannuksia poistamalla liiketoimintaprosessien sisäistä hukkaa. Hukka voi olla esimerkiksi tarpeetonta työtä, turhaa odottamista, virheiden korjaamiseen menevää aikaa, epästabiileja prosesseja tai hyödyntämätöntä resurssia. 

Henkilöstötyytyväisyys

Henkilöstö­tyytyväisyys

“Digitaalinen halonhakkuu”, eli toistuva, pitkäveteinen ja turhauttava, mutta tarkkuutta vaativa työ vähenee. Kun työ on mielekkäämpää, oikeat ihmiset myös pysyvät töissä.

Näkyvyyden lisääntyessä työntekijät tietävät, mitä tapahtuu, missä ja milloin. Enää ei tarvitse kantaa jatkuvaa huolta, onko kaikki muistettu tehdä ja vielä oikeassa järjestyksessä.

Asiakastyytyväisyys

Asiakas­tyytyväisyys

Prosessien nopeutuminen ja täsmällisyys näkyvät loppuasiakkaille ja vaikuttavat positiivisesti heidän palvelukokemukseensa.

Automatisointi poistaa inhimillisen erehdyksen riskiä. Virheiden vähentyessä reklamaatioiden määrä pienenee.

Automaatio­projektin eteneminen

Teknisesti toteutamme liiketoimintaprosessien automaatiota prosessi­orkestraattorilla, jolla prosessit sekä mallinnetaan että toteutetaan. Orkestraattorin lisäksi ensisijaisina tukipilareina toimivat hyvin suunnitellut integraatiot alustoineen.

Automaatioprojekti etenee viidessä vaiheessa.

Numero yksi

Lähtötiedot. Selvitämme nykyisten prosessien tilan ja yrityksen kokonaisarkkitehtuurin, strategian ja tavoitteet.

Numero kaksi

Arviointi ja kokonaisuuden hahmottaminen. Arvioimme kokonaisuutta lähtötietoihin pohjaten ja kokoamme potentiaaliset kohteet kanssanne.

Numero kolme

Kohteen valinta. Priorisoimme automatisoitavan kohteen tai kokonaisuuden käyttämällä arviointitietoja ja valintakriteereitä.

Numero neljä

Toteutus. Toteutamme valittuja automatisointeja priorisoinnin pohjalta jatkuvasti kehittäen prosessi­orkestraattorissa.

Numero viisi

Ylläpito ja tuki. Tarjoamme ylläpito- ja tukipalvelun toteutuksillemme.

Jatkuva mittarointi

Mittarointi. Suunnittelemme tarvittavat mittarit ja KPI:t tuomaan näkyvyyttä ja antamaan suuntaa kehityskohteille.

Ota yhteyttä, laitetaan prosessit kuntoon

Kimmo Kavander

Kimmo Kavander

Myyntijohtaja

B2B ja Julkishallinto

Varaa aika kalenterista
Satu Rantanen

Satu Rantanen

Myyntipäällikkö

Julkishallinto & kumppanuudet

Varaa aika kalenterista

Asiakas­tarinoita

Kuva PONSSEn metsäkoneesta

PONSSE

Alfame rakensi ja käyttöönotti PONSSElle keskitetyn prosessialustan eli prosessiorkestraattorin, jolle tehtaan valmistusprosesseja siirretään. Lue lisää!

Canon

Alfamen ja Canonin yhteistyö alkoi sähköisen allekirjoituksen integraatioratkaisun päivittämisellä. Tällä hetkellä Canon-integraatioväylä palvelee sähköisen allekirjoituksen lisäksi myös laajemmin yleiskäyttöisenä integraatioalustana.

Patentti- ja rekisterihallitus

PRH:n ja Alfamen yhteistyö alkoi 2008 arkkitehtuurin kuvaamisella, jonka jälkeen se on laajentunut ja kehittynyt merkittävästi. Tutustu prosessiohjauksen digitalisointiin ja prosessimoottorin hyödyntämiseen, jonka avulla hakemusten käsittelyaika on lyhentynyt merkittävästi!

Jatka lukemista aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Tutustu muihin palveluihimme

Kuulostaako hyvältä?

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen ohjattua oikealle ihmiselle.