Tiedon­kulku liike­toiminnassa

4_Palvelut_integraatiot_J_2805_732x631

Oikea tieto oikeaan aikaan

Usein yrityksien tarvitsema tieto liiketoimintansa tueksi löytyy jo nykyisistä järjestelmistä, mutta tieto ei saavuta oikeita ihmisiä oikea-aikaisesti. Monessa yrityksessä ei velä tiedosteta, kuinka paljon tiedonkulussa olisi petrattavaa.

Pienessäkin yrityksessä on nykypäivänä käytössä keskimäärin 50 järjestelmää. Ja joka kerta, kun teillä joku soittelee ympäri taloa tuoreimman tiedon perässä, siirtelee copy-pastella tietoa paikasta toiseen tai kirjautuu kolmeen eri järjestelmään koostaakseen tarvitsemansa tiedot raporttiin, harmaantuu jollain integraatioarkkitehdillamme hiukset ja olet hänelle kahvikupin velkaa.

Usein tiedonkulun ongelmien takana on niin kutsuttu spagetti-integraatioiden vyyhti. Siinä kukin järjestelmä liitetään muihin järjestelmiin kahdenvälisillä yhteyksillä, eli point-to-point-integraatioilla. Näitä yksittäisiä integraatioita kertyy vuosien varrella jopa satoja. Kukaan ei enää tiedä, mikä hajoaa, jos joku järjestelmistä poistetaan tai vaatii esimerkiksi päivityksen.

Me nostamme teidät pois epäluotettavan tiedon ja manuaalisen tiedonkaivelun kierteestä. Teknisiä vaihtoehtoja tiedonkulun toteuttamiseksi löytyy useita. Kutsu meidät kahville ja etsimme yhdessä sen oikean teidän tarpeidenne ratkaisemiseksi.

Tiedonkulun palveluidemme hyödyt

Integraatioikoni

Integraatiot

Monesti integraatiota ajatellaan pelkästään tiedon­siirtona paikasta X paikkaan Y. Älykkäässä integraatiossa kyse on muustakin. Kun pirstaloitunutta tietoa hallitaan keskitetysti integraatio­alustalla, tehostetaan samalla koko liike­toimintaa.

Yhtenä integraatioiden suurimpana etuna on manuaalisen työn ja inhimillisten virheiden vähentyminen automaation ansiosta: ei enää esimerkiksi tiedostojen siirtelyä, sähköpostien lähettelyä tai ylimääräisiä varmisteluja järjestelmien toimivuudesta.

API-ikoni

Ohjelmointi­rajapinnat (APIt)

Ohjelmointiraja­pintoja käytetään monissa nyky­aikaisissa sovelluksissa ja palveluissa: Facebook-tilillä kirjautuminen toiseen palveluun, Netflix, Über, MobilePay... Kaikki nämä toteutetaan API-teknologialla.

Toisin kuin hypestä voisi päätellä, APIt itsessään eivät ratkaise mitään. Parhaimmillaan ne luovat uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia mahdollistamalla tiedon ketterän hyödyntämisen. Niihin on myös helppo hukata resursseja, jos tekniikan rajoitteita ei ymmärretä. Tutkitaan yhdessä, olisivatko APIt teille se oikea ratkaisu.

Henkilökortti-ikoni

Käyttöoikeus­hallinta (IAM)

Kymmeniä järjestelmiä... Kenellä olikaan tunnukset ja minne? Ei hitto, Perttihän ei ole ollut täällä töissä vuosiin ja me maksetaan hänen lisenssistään! Entä kuka ehtisi lisätä tarvittavat oikeudet Martalle, joka aloitti työt viime viikolla?

Identity and Access Management eli IAM tai suomeksi käyttö­oikeuksien hallinta on erityisesti pätkä­työläisiä hyödyntävissä organisaatioissa ikuinen päänvaiva.

Käyttöoikeudet voi kuitenkin myös automatisoida. Tällöin oikeudet jaetaan automaattisesti henkilön työrooliin kuuluviin järjestelmiin tai niiden osiin ja poistetaan, kun henkilö poistuu yrityksestä.

Liikennevaloikoni

Valvonta ja raportointi

Tauot tiedonsiirrossa voivat tulla erittäin kalliiksi yrityksille. Jos vaikkapa toiminnan­ohjaus­järjestelmä lakkaa keskustelemasta laskutus­järjestelmän kanssa, voi edessä olla melkoinen rumba – varsinkin jos katkosta ei huomata ajoissa.

Olemme rakentaneet edistyksellisiä valvonnan ja raportoinnin ratkaisuja, joihin on mahdollista liittää räätälöityjä ja selkeitä näkymiä eri kohde­ryhmille. Helppolukuiset näkymät ja automaattiset hälytykset tuovat mielenrauhaa: yksinkertainen liikennevalo-malli näyttää, kulkeeko tieto järjestelmien välillä kuten pitää. 

Saavutuksia käytännössä

lasku suurennuslasin alla ikoni

Laskutuksen automaatio. Tehostimme tiedon­kulkua yksityisen sotealan yrityksen laskutus­prosessissa. Integraatio­palvelumme ansiosta tieto kulkee saumattomasti toiminnan­ohjaus­järjestelmän ja myynti­laskutuksen välillä.

Avoin munalukko ikoni

Avoimen tiedon rajapinta. Avointa rajapintaa hyödyntävä integraatio­alusta tuo tiedon PRH:n rekistereistä käyttäjien ulottuville. Näin tiedonhaku tehostuu ja tiedon etsintään käytetty aika pienenee.

Allekirjoitus kynällä -ikoni

Sähköinen allekirjoitus. Teimme automatisoidun allekirjoitus­palvelun osaksi Canonin Therefore™-dokumentin­hallintaa. Ominaisuus poisti loppu­asiakkaalta tarpeen pyörittää paperisia alle­kirjoituksia.

Asiakkaitamme

Ponsse logo
Canon logo
PRH logo
Efima logo
Verve logo
Omnia logo
SA-TU Logistics logo
Lakeuden etappi logo

Me autamme eteenpäin

Kimmo Kavander

Kimmo Kavander

Myyntijohtaja

B2B ja Julkishallinto

Varaa aika kalenterista
Satu Rantanen

Satu Rantanen

Myyntipäällikkö

Julkishallinto & kumppanuudet

Varaa aika kalenterista

Asiakastarinoita

Kuva PONSSEn metsäkoneesta

PONSSE

Alfame rakensi ja käyttöönotti PONSSElle keskitetyn prosessialustan eli prosessiorkestraattorin, jolle tehtaan valmistusprosesseja siirretään. Lue lisää!

Satu Logistics referenssi

SA-TU Logistics

SA-TU Logistics löysi Alfamesta kumppanin tukemaan liiketoiminnan kehittämistä integraatioihin ja automaatioon liittyvillä ratkaisuilla. Lue lisää!

Verve

Alfame auttoi Verven taloushallinnon prosessien ja käytännön toimien integraatioprosessissa luomalla rajapintoja käytössä olevien järjestelmien ja kirjanpidon välille.

Lue lisää aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Tutustu muihin palveluihimme

Kuulostaako hyvältä?

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevan lomakkeen kautta. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen ohjattua oikealle ihmiselle.