07.12.2020 Uutiset

Alfame voitti 9 miljoonan diilin KEHA-keskuksen IT-kilpailutuksessa

Yli 30 prosentin vuosikasvua tekevä Alfame panostaa ketterään kehitykseen ja työntekijöidensä hyvinvointiin

Alfame valittiin KEHA-keskuksen laajassa kilpailutuksessa sähköisen asioinnin palvelutuottajaksi. KEHA-keskus on ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintopalveluja tuottava virasto. KEHAn arvion mukaan sähköisen asioinnin kokonaisuuden osuus kuuden vuoden puitejärjestelyn kokonaisarvosta on yhdeksän miljoonaa euroa. Alfamen liikevaihto 6/2020 päättyneellä tilikaudella oli 5,7 miljoonaa euroa. Sopimus on jatkoa aiemmalle yhteistyölle Alfamen ja KEHA-keskuksen välillä.

Kyseessä on Alfamen historian suurin yksittäinen voitto kilpailutuksessa ja näin ollen sopimuksella on merkittävä vaikutus yli 30 prosentin vuosikasvua tehneen yrityksen kasvuodotuksiin. Alfame sijoittui vuoden 2020 Great Place to Work -tutkimuksessa keskisuurten yritysten sarjassa ensimmäiseksi. Toimitusjohtaja Janne Tirkkosen mukaan kasvua tullaan hakemaan myös tulevaisuudessa työntekijöiden hyvinvoinnin ehdoilla.

“Meidän liiketoimintamme perustuu kokonaisuudessaan ketterän kehittämisen periaatteille ja tärkeä osa tätä on tiimiohjautuvuus, jota pyrimme jatkuvasti kehittämään. Olemme erittäin innoissamme siitä, että pääsemme jatkamaan hedelmällistä yhteistyötämme KEHAn kanssa, sillä heille tehdyt projektit ovat myös meidän omalle porukalle suuri ylpeyden aihe ja esimerkki siitä, millaista ketterä yhteistyö asiakkaan kanssa voi parhaimmillaan olla”, Tirkkonen kommentoi.

Alfame on jo aiemmin tehnyt tiiviisti yhteistyötä KEHAn kanssa viranomaisten käsittelyjärjestelmien ja viranomaisten sähköisten asiointijärjestelmien kehittämisen parissa. Alfamen asiakaskunta koostuu julkisen hallinnon organisaatioiden lisäksi yksityisen puolen yrityksistä useilta toimialoilta. Suurimpia asiakkaita vuonna 2004 perustetun yrityksen matkan varrelta ovat olleet KEHAn lisäksi Patentti- ja rekisterihallitus, Kymsote, Canon, ABB ja FläktGroup.

KEHA-keskuksen torstaina 3.12. päättynyt hankintakokonaisuus koostui kahdesta erillisestä kilpailutuksesta. Alfamen voittama sähköisen asioinnin palvelukokonaisuus kuuluu osana KEHAn kilpailutukseen ratkaisukehityksen ja ylläpitopalveluiden asiantuntijapalveluista. Sähköisen asioinnin osa-alueen lisäksi tähän kilpailutukseen kuului kaksi muuta osa-aluetta, eli tietovaranto ja integraatiot sekä tietoalusta -osa-alueet. Sähköisen asioinnin osa-alueeseen valittiin kokonaisuudessaan kolme palveluntuottajaa: toiselle sijalle valittiin Tieto Finland Oy ja kolmannelle Consultor Finland Oy.

Lisätietoja:

Samuli Soini

Liiketoimintavastaava, julkishallinto

+358 400 655 533

samuli.soini@alfame.com

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.