17.02.2020 Alfame työpaikkana

Koodaajasta kuoriutui kulttuurin kehittäjä

Joonas Lönnbäck tykkää koodista ja ihmisistä. Kiinnostus yrityskulttuuriin on pistänyt pariinkin otteeseen uusiksi sen, mihin tämä koodaajakonkari aikansa Alfamella käyttää. Töissä on helppo viihtyä, kun asioihin vaikuttaminen on mutkatonta ja rooli rakentuu sen mukaan, minne oma intohimo vie.

Kun tulee Alfamelle töihin, tie on auki. Joonas Lönnbäckin matka alkoi .NET-senioridevaajana. Kaikenlaisia houkuttelevia tilaisuuksia alkoi kuitenkin tupsahdella eteen jatkuvalla syötöllä. Nyt aamulla päässä saattaa olla Scrum Masterin hattu, lounaan jälkeen pallotellaan heimovastaavan asioita ja iltapäivä menee koodatessa.

“Tykkään, että päivissä on vaihtelua. Täällä olen päässyt tekemään tosi monipuolisesti hommia ja hyvin erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi strategiatyöskentelyn myötä pohdin nyt osaamisen kehittämistä, minkä koen sopivan selkeesti mulle.”

Ihmiset ovat Joonakselle tärkeitä, ja se on tuuppinut kohti uudenlaisia työtehtäviä.

Irti jumituksesta, pois yksinäisyyden pelosta

Ennen Alfamea Joonas oli työskennellyt koko uransa tuotekehitystaloissa, viimeisimpänä teknisenä laadunvarmistajana. Testauksesta puuttui työn luova puoli, eikä siinä päässyt haastamaan itseään samalla tavalla kuin ohjelmistokehityksessä. Joonas ei kuitenkaan ollut varma, sopisiko varsinainen IT-konsultin roolikaan juuri hänelle.

“Olin kuullut paljon siitä, miten yksin asiakkaan luona työskentelevät konsultit ovat. Alfamella  tehdään töitä tiimeissä asiakasprojekteissa, ollaan siis oman porukan kanssa. Se sopii mulle.”

Joonaksen odotuksissa oli myös, että pääsisi näkemään koko hankkeen elinkaaren alusta loppuun, eikä joutuisi jumiin johonkin vanhaan projektiin korjailemaan muiden bugeja. Asiakkuudet tuovat työhön vaihtuvuutta ja tuoreita projekteja.

“Täällä mun toiveet on toteutuneet ja odotukset ylittyneet. Oon aina tosi innoissani, kun tulen töihin! Ei tule ikinä sellaista tunnetta, että mennään vaan jatkamaan sitä samaa vanhaa paskaa. Toiminta kehittyy koko ajan, ja pääsen itse tekemään sitä kehittämistä.” 

jukka_anssi_joonas

Äänikirjoja, verkkokursseja ja miljoona ideaa

Alfamella hakkeruudeksi kutsuttu kehittyminen ja kehittäminen kumpuaa suoraan arvoista. Teknisen taituruuden rinnalla opiskellaan laajalla skaalalla työhön ja elämään liittyviä asioita, kuten ihmisten käyttäytymistä, johtajuutta tai ketteriä menetelmiä.

“Oman osaamisen kehittäminen on aika erilaista kuin aiemmin. Nykyään kun kokeilen jotain tai keksin luovia ratkaisuja, haluan heti jakaa niitä muiden kanssa. Se palkitsee, kun huomaa että vitsi mitä mä tiedänkään siihen verrattuna, mitä mä tiesin puoli vuotta sitten!”

Käytännössä Joonaksella saattaa kulua viikossa parikymmentäkin tuntia esimerkiksi äänikirjojen kuuntelemiseen tai verkkokursseihin. Opiskelusta on tullut harrastus, jota työnantaja tukee. Uuden äärellä oleminen ja ajatusten tuulettaminen toimii inspiraation lähteenä.

“Kun lähdin tälle alalle, mulla oli sama asenne oppimiseen kuin nyt. Siinä välissä tapahtui notkahdus, kun tuntui että asiat ei muutu. Täällä ne muuttuu. Kun opiskelet jotain, on iso mahdollisuus, että pääset myös tekemään just sitä", Joonas sanoo.

"Se, että tulee miljoona ideaa, ei olekaan huono juttu joka häiritsee työntekoa, vaan asia josta kiitellään.”

“Sillä on väliä, mitä minä haluan”

Alfamella ihmisistä välitetään niin töissä kuin sen ulkopuolella. Ongelmakohtiin puututaan ja niihin etsitään ratkaisuja, jotta ihmiset viihtyisivät ja tuntisivat olonsa turvalliseksi. Mukavien työkavereiden kanssa tulee oltua yhteyksissä muutenkin kuin työn merkeissä.

“Tuntuu, että täällä syntyy helpommin pysyviä ystävyyssuhteita kuin monessa muussa paikassa. Meillä puhutaan paljon myös siitä, miten voidaan henkisesti ja fyysisesti hyvin ja miten sitä voi kehittää.”

joonas_jukka

Alfame onkin tutkitusti Suomen paras työpaikka. Mikä tekee siitä parhaan työpaikan juuri Joonakselle?

“Tämä on ensimmäinen kerta mun elämässä, kun musta aidosti tuntuu että sillä on väliä, mitä minä itse haluan ja miten mä haluan tehdä töitä”, hän sanoo.

“Jos luulen että jokin asia olisi hyväksi ja saan sen ajatuksen myytyä muillekin, siitä saa helposti luotua uuden normin. Työ siis muotoutuu työntekijän mukaan eikä toisinpäin. Alfame on niiden ihmisten summa, jotka ovat täällä töissä.”

Kuulostaako hyvältä? Etsimme jatkuvasti kehittymishalukkaita ja sisukkaita IT-alan osaajia Helsinkiin, Tampereelle, Rovaniemelle ja Kokkolaan. Tutustu urasivuihimme ja tsekkaa avoimet paikat! 

Tutustu tarkemmin kulttuuriimme ja avoimiin työpaikkoihin

Muita kirjoituksia aiheesta

Näytä kaikki uutiset

Ota yhteyttä

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen tehokkaasti ohjattua oikealle ihmiselle.