<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=135298703709534&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Näin pääset meille töihin

Haluaisitko sinäkin hakkeriksi Suomen parhaaseen työpaikkaan? Tässä vinkit siitä, mitä me rekrytoinnissa erityisesti syynäämme, miten prosessi etenee ja millaiset tyypit meillä viihtyvät.

Alfamen hakkerin arkkityypiltä löytyy:

- Harrastuneisuutta ja intohimoa koodaamiseen
-
Hyvät vuorovaikutustaidot ja halua tiimityöhön
- Korkeakoulututkinto ja/tai vahvat näytöt osaamisesta

Jos lisäksi koet Alfamen arvot omaksesi, tykkäät ihmisistä ja yhdessä tekemisestä (vaikka olisitkin introvertti) ja pidät kiinni osaamisesi kehittämisestä, saattaisit viihtyä joukossamme!

 

1. Arvojen mukainen työ – allekirjoitatko?

Olemme valinneet arvomme yhdessä ja ne ohjaavat kaikkea toimintaamme. Jotta voit viihtyä meidän porukassa, on tärkeää, että sinäkin tunnet ne omaksesi:

Hakkeruus

Olet utelias oppimaan uutta ja kehittämään itseäsi. Ehkä tykkäät värkätä omia koodausprojekteja, opiskella verkkokursseja tai syventää tietojasi kirjallisuuden ja podcastien parissa.

Yhteistyö

Tiimityö on IT-alalla kaiken ytimessä ja sinä tiedät, miksi. Ymmärrät, että yhdessä saamme aikaan enemmän kuin yksin ja että erilaisia näkökulmia tarvitaan. Tykkäät sparrailla ihmisten kanssa, kannustaa kaveria ja auttaa muita onnistumaan.

Sisukkuus

Viet asiat loppuun saakka etkä lannistu hankaluuksien edessä. Tämä ei tarkoita jääräpäisyyttä, vaan osaat myös pyytää apua ja toimia joustavasti, jotta asiat saadaan maaliin.

2. Jatkuva kehittyminen – kuulostaako hyvältä?

Meillä yhtä köyttä vetävät pitkän linjan ammattilaiset ja tuoreet osaajat, ja molemmat voivat oppia toisiltaan paljon. Asiakasprojektimme ovat kuitenkin sen verran mutkikkaita, että aivan koulutiensä alussa olevat tai toisaalta vanhoihin teknologioihin jämähtäneet eivät meillä oikein pärjää.

Näyttöjä ajantasaisesta osaamisestasi etsimmekin jo hakupapereistasi – kerro siis meille taidoistasi! Näitä asioita kyttäämme erityisesti:

Opiskelija tai vastavalmistunut

Olet panostanut opintoihisi ja arvosanasi ohjelmoinnista ja tietotekniikasta ovat parhaasta päästä. Jos olet pärjännyt hyvin koulussa, opit nopeasti myös meillä. Tiedät että pelkällä kirjaviisaudella ei töitä paiskita, ja oletkin soveltanut koodausoppejasi käytännössä esimerkiksi värkkäämällä omia projekteja.

Kokenut osaaja

Sinulla on teräksenlujaa työkokemusta alalta ja olet pitänyt ohjelmointiosaamisesi ajan tasalla. Meitä kiinnostaa, millaisia projekteja olet tehnyt ja miten olet soveltanut taitojasi käytännössä – asiakkaidemme haasteet ovat moninaisia ja niissä riittää ongelmia ratkottavaksi. Jos ceeveessäsi on aukkoja, niille löytyy fiksu selitys.

alfamelaiset_yhteistyö

 

3. Itseohjautuva kulttuuri – miltä oma johtajuutesi näyttää?

Olemme rakentamassa parviohjautuvaa kokeilukulttuuria. Se tarkoittaa, että kukaan ei tee päätöksiä puolestasi mutta toisaalta voit vain harvoin tehdä päätöksiä yksin. Töissä oman itsesi johtaminen, vuorovaikutustaidot ja sosiaalinen pelisilmä on tarpeen.

Varsinaista esimiesporrasta meillä ei ole, vaan tilanteet ratkotaan yhdessä tiimikavereiden ja heimon kanssa ja tarvittaessa johdon kanssa sparraillen. Toimeen tarttumista arvostamme – on paljon omasta itsestä kiinni, miten asiat makaavat. Uutta kokeillaan sitä mukaa kun vanha ei enää toimii tai keksitään parempi ratkaisu. Myönteinen suhtautuminen muutokseen auttaa pysymään mukana matkassa.

 

Vaikuttaako lupaavalta? Ilmianna itsesi!

Lähetä meille hakupaperisi tai sovi soittoaika Kaitsun kanssa!

Ajan tasalla oleva CV on tarpeen, jotta saamme kokonaiskuvan osaamisestasi. Hakemukseksi riittää muutaman rivin esittäytyminen tai linkki LinkedIn-profiiliin, ja luemme toki mieluusti myös pidempiä kirjallisia tuotoksia.

TSEKKAA TYÖPAIKAT JA ANNA KUULUA ITSESTÄSI

Mitä haluamme sinusta tietää?

Osuitpa haaviimme mitä kautta tahansa, meitä kiinnostaa sinussa erityisesti kaksi asiaa:

Osaamisesi ja kokemuksesi

Millaisia töitä olet tehnyt ja millainen rooli sinulla on projekteissasi ollut? Mitä olet työssäsi saavuttanut? Löytyykö pöytälaatikostasi myös harrasteprojekteja? Aina vaan parempi, kerro niistäkin!

Mikä saa työsydämesi sykkimään

Mitä ihan oikeasti haluaisit tehdä työksesi? Mikä saa sinut innostumaan? Mitä kohtaan tunnet vimmaa ja poltetta juuri nyt ja tulevaisuudessa?

Näin integroimme sinut Alfamen ytimeen

Aiomme jatkossa kehittyä edelleen erityisesti integraatioiden kiehtovassa maailmassa. Koska integraatiot ovat meille sydämen asia, haluamme hoitaa laadukkaasti myös sinun integrointisi Alfameen. Näin sen teemme.

Ennen puumerkkiä

Keskustelemme kanssasi tulevista työtehtävistäsi ihan käytännön tasolla jo ennen kun rustaat puumerkkisi työsopimukseen. Näin varmistamme, että tarjolla oleva työ vastaa odotuksiasi etkä osta sikaa säkissä, vaan tiedät millaiseen saveen tulet kourasi upottamaan.

Puumerkin jälkeen

Kun olemme paiskanneet kättä yhteisen matkan aloittamiseksi, sovimme ajankohdan, jolloin liityt virallisesti Alfamen porukkaan. Haluamme sinut osaksi yhteisöämme jo ennen aloituspäivääsi. Kutsummekin sinut kesäjuhliin, pikkujouluihin tai muihin tapahtumiimme, vaikka työsuhteesi ei olisi vielä alkanut. Avaamme sinulle myös viestintäkanavat, joissa voit keskustella tulevien kollegojesi kanssa sinua askarruttavista asioista.

Ensimmäinen päiväsi alfamelaisena

Virallinen perehdytyksesi alkaa luonnollisesti ensimmäisestä työpäivästäsi. Huolehdimme, että pelisi ja pensselisi ovat valmiina sinua odottamassa ja esittelemme sinut mentorillesi. Hän on tukesi ja turvasi samassa toimistossa, joka toimii Alfame-kotipesänäsi. Hän vastaa kysymykseen kun kysymykseen; kertoo sinulle, mistä löydät kahvikupit ja huolehtii, ettet jää porukasta kun on lounasaika. Ensimmäisten päiviesi tärkein tavoite on tutustua alfamelaisiin sekä asettua taloksi ja osaksi Alfamen porukkaa.

Scrum – oiva viitekehys myös perehdytykseen

Ensimmäisen viikkosi aikana pidämme päivittäiset perehdytys-scrumit varmistaaksemme, että saat varmasti kaiken tiedon ja tuen, jota tarvitset. Jatkamme scrumeja niin kauan, että hyppäät varsinaisiin hommiisi osaksi tiimiäsi oli kyse sitten asiakasprojekteista, sisäisestä kehityksestä tai vaikkapa myynnistä. Jokaisella alfamelaisella on vastuu auttaa uusi työkaveri hyvään alkuun. Jos tätä halua ei löydy, ei todennäköisesti koskaan päädy alfamelaiseksi, sillä meiltä ei oikeastaan löydy yhtään tehtävää, jossa voisi puurtaa yksinään.

Koeajan ydin – molemminpuolinen palaute

Koeajalla haluamme varmistaa, että olemme sopivat toisillemme. Ilman palautetta ei kukaan kehity, ja tapaat säännöllisesti itse valitsemasi sparraajan palautekeskustelun merkeissä. Haluamme tietää, miten sinulla menee ja miltä sinusta tuntuu ja kuulla, missä olemme onnistuneet ja missä voisimme parantaa. 

Avaimet alfamelaisuuteen

Koeajan ja perehdytyksemme tärkein tavoite on saada sinut löytämään paikkasi Alfamella ja varmistaa, että meillä on yhteinen suunta. Seuraamme koeajalla ennen kaikkea kahta asiaa: sitä, että sinä ja osaamisesi ovat löytäneet meiltä paikkansa ja että olet osoittanut tiimipelurin henkeä, jota ilman ei meillä pärjää.

Ennen puumerkkiä
Puumerkin jälkeen
Ensimmäinen päiväsi alfamelaisena
Scrum – oiva viitekehys myös perehdytykseen
Koeajan ydin – molemminpuolinen palaute
Avaimet alfamelaisuuteen
Kuulostaako hyvältä? Ota yhteyttä rekrytointiimme!
Ota yhteyttä