Ohjelmisto­kehitys ja ketterät tiimit

Alfamen asiantuntijatiimi

Oikea tiimi nykyiseen tai tulevaan ohjelmisto­kehityksen tarpeeseesi

Joskus käsilläsi on liiketoiminnallinen ongelma, jonka voisi ratkaista uudella sovelluksella. Et välttämättä vielä tiedä, mikä ratkaisu parhaiten täyttäisi juuri teidän tarpeenne. Tai toisaalta saatat tietää jo tarkalleen, mitä kehitystä tarvitsette ja millä teknologioilla – ainoastaan tiimi puuttuu.

Me luotamme ohjelmistokehityksessä vahvasti moninaisen tiimin voimaan. Siis sellaisen, jossa tiimin jäsenten osaamiset täydentävät toisiaan ja tekemisen laatu varmistetaan kokeneemman kaartin toimesta.

Onnistuneiden projektien takana on aina tiimi. Meillä asiakas on tiivis osa sitä. Tiimin hyvinvointi on avaintekijä sille, että projekti onnistuu. Motivoituneena mahdolliset vastoinkäymisetkin taklataan sisukkaasti yhdessä asiakkaan kanssa.

Siksi tavoitteenamme on, että meillä jokainen pääsee tekemään uransa parhaita töitä. Olit sitten osaaja tai asiakas.

Mitä tarjoamme?

Palapeli-ikoni, jossa paloista muodostuu sydän

Arkkitehtuuri­palvelut

Arkkitehtuuria ohjelmisto­kehityksessä? Älä anna termin hämätä.

Arkkitehtuurilla tarkoitetaan IT-kontekstissa tiivistettynä sen suunnittelua ja mallintamista, kuinka käytössä olevat järjestelmät linkittyvät toisiinsa ja juttelevat keskenään. Kun asiakkaan uniikki kokonaisuus ymmärretään etukäteen, vältytään kalliilta yllätyksiltä. Toisaalta ollaan myös valmiimpia ketteriin muutoksiin matkan varrella.

Avainsanat: Kokonais­arkkitehtuuri, sovellus­arkkitehtuuri, integraatio­arkkitehtuuri, tieto­arkkitehtuuri

Tietokoneikoni

Sovellus­kehitys

Miten määritellään sovelluksen onnistuminen? Liian usein tämän kysymyksen mietinnässä loppu­käyttäjien mielipide unohtuu. Eikös onnistumista pitäisi mitata sillä, ratkesiko se ongelma, jota varten nykyistä toimintatapaa lähdettiin muuttamaan?

Hyvässä sovelluksessa koodin laadusta pidetään huolta. Se tehdään tuomalla testaus ja laadun­hallinta osaksi projektin jokaista vaihetta suunnittelusta julkaisuun.

Avainsanat: Verkkopalvelut, integraatiot ja APIt, mobiili­sovellukset, tieto­järjestelmät, käsittely­järjestelmät, asiointi­järjestelmät

Karttaikoni

Projektinhallinta

Projektinhallinta on siitä erikoinen otus, että sen tarpeen huomaa selvimmin, kun se puuttuu.

Projektinhallinta onkin erityisesti asiakkaan paineen keventämistä. On yksi taho, joka vastaa budjetin, aikataulun ja resursoinnin hallinnasta. Joka tsekkaa, että asiakkaalla on kaikki hyvin, eivätkä tarpeet ole matkan varrella muuttuneet.

Avainsanat: Projektipäällikkö, tuote­omistaja, scrum master, agile coach

Taiteilijaikoni

Digitaalinen design

Kaunis ja laadukkaasti laadittu koodi konepellin alla valuu hukkaan, jos käyttäjät eivät lopulta halua tai osaa palvelua käyttää.

Tarjoamme monipuolisen avun asiakkaillemme digitaalisten palveluiden käyttö­kokemuksen ja käyttö­liittymien suunnittelussa. Saavuttavuus huomioon ottaen.

Avainsanat: Palvelumuotoilu, käyttö­liittymät ja käyttäjä­kokemukset, saavutettavuus

Alfamen tiimi­mallin hyödyt

Vähemmän sopimus­säätöä. Yhdellä raamisopimuksella voimme tarjota kaikki tarvittavat osaajat ohjelmisto­kehitykseen.

Ei yli­resursointia. Asiakas ei maksa ylimääräistä perehdyttämisestä tai yli­resursoinnista – tiimi mukautuu aidosti asiakkaan tarpeeseen.

Pienempi henkilöriski. Ohjelmistokehitys ei ole henkilösidonnaista. Yhden henkilön poistuminen ei aiheuta katkoksia tekemiseen.

Skaalautuvuus. Tiimi skaalautuu molempiin suuntiin, mutta budjetointia pystytään silti tekemään pitkällä tähtäimellä.

Tekijöiden motivaatio. Moninaisessa tiimissä kaikille on omaan kokemukseen sopivia tehtäviä ja tekijät pääsevät oppimaan erilaisilta asiantuntijoilta. 

Erityis­osaajien hyödyntäminen. Mahdollisuus hyödyntää joustavasti ja oikea-aikaisesti erityis­asiantuntijoita, esimerkiksi tietoturvaan liittyen.

Esimerkkejä asiakkaistamme

PRH logo
DigiOne-logo
ABB logo
KEHA-keskus logo
DigiFinland logo
Fortum logo
Flakt Group logo
Sarlin logo

Voimmeko olla avuksi?

Kimmo Kavander

Kimmo Kavander

Myyntijohtaja

B2B ja Julkishallinto

Varaa aika kalenterista
Satu Rantanen

Satu Rantanen

Myyntipäällikkö

B2B

Varaa aika kalenterista
Harri Haapasalo

Harri Haapasalo

Myyntipäällikkö

B2B

Varaa aika kalenterista

Asiakas­tarinoitamme

KEHA

Alfamen ja aluehallintoviraston (AVI) yhteistyön avulla lakisääteinen rahanpesun valvontarekisteri saatiin julkaistua aikataulussa. Alfame toimi AVIn kumppanina KEHAn kautta.

Oulun Yliopisto

Centre for Wireless Communications aloitti yhteistyön Alfamen kanssa vuoden 2017 alkupuolella herätessään tarpeeseen hallinnoida 5G-testiverkon käyttäjätietoja. CWC halusi löytää helpon, joustavan ja pilvipalvelussa toimivan asiakkuudenhallintajärjestelmän, jolla pitää tiedot ajan tasalla.

Sarlin

Lue kuinka Alfame ratkoi Sarlinin paineilmajärjestelmien analysointijärjestelmän modernisointihaasteet.

Lue lisää aiheesta

17.09.2020
Julkishallinto

Hajautettu scrum-tiimi on tehokas kumppani

Onko teillä tarve saada kovimmat osaajat tärkeisiin IT-kehityshankkeisiin? Jos haluaa parasta osaamista, kannattaa valita hajautettu tiimi. Lue lisää!

Näytä kaikki uutiset

Tutustu muihin palveluihimme

Kuulostaako hyvältä?

Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissäsi, mitä asiasi koskee, jotta saamme sen ohjattua oikealle ihmiselle.